Război în Ucraina, ziua 177: Explozii în Crimeea și tensiune la Zaporojie. Zelenski anunță condiția pentru negocierile de pace

externe

Regimentul Azov condamnă atacul de la închisoarea Olenivka: „Un act de execuţie publică”

31 iulie 2022, ora 09:33
Distribuie:

Regimentul Azov consideră uciderea în masă a prizonierilor de război ucraineni în satul Olenivka drept un act de execuţie publică, pe care Rusia l-a comis cu impunitate, relatează Ukrinform. Potrivit serviciilor secrete ucrainene, mercenarii companiei militare private ruseşti, Grupul Wagner, au comis uciderea prizonierilor ucraineni. Peste 50 de apărători ucraineni capturaţi au fost ucişi.

„Considerăm atacul de la Olenivka drept un act de execuţie publică. Rusia l-a comis cu impunitate. Ei sunt obişnuiţi cu faptul că nimeni nu îi va trage la răspundere, chiar şi pentru încălcări deschise ale legilor, obiceiurilor şi regulilor de război. Prin urmare, noi, Azov, Ucraina ca stat şi întreaga lume civilizată vom riposta cu durere, astfel încât Rusia să îşi amintească acest lucru o dată pentru totdeauna”, a declarat comandantul interimar al Regimentului Azov, maiorul Mykyta Nadtochii, transmite G4media.

Potrivit lui Nadtochii, soldaţii de la Azov află numele executanţilor şi organizatorilor execuţiei prizonierilor şi au deja informaţii preliminare, dar nu sunt pregătiţi încă să anunţe detaliile.

„Îi vom găsi oriunde s-ar afla – în teritoriile ocupate ale Ucrainei, în Rusia sau în ţări terţe. Ucraina, ca stat, va asigura o pedeapsă corectă. Vreau să-i reamintesc lui Putin, care este personal responsabil pentru această crimă de război: nu vorbiţi niciodată de o frânghie în casa unui om care a fost spânzurat”, a spus el.

Potrivit lui Nadtochii, Rusia a minţit timp de 24 de ore în legătură cu armata ucraineană, iar astăzi şi-a confirmat crima într-o declaraţie publicată a ambasadei.

„Rusia crede că a ucis Azov, l-a executat. Dar Azov este acum întreaga Ucraină. Fiecare ucrainean va răzbuna fiecare dintre fraţii noştri torturaţi şi morţi”, a mai afirmat el.

Potrivit Statului Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei, militarii ruşi au atacat în mod deliberat unitatea din oraşul Olenivka, ocupat temporar, din regiunea Doneţk.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram