Război în Ucraina, ziua 173: Parlamentul Ucrainei a prelungit Legea marțială și a mobilizării generale. Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți

social

Revenirea parțială la studii online și deconectarea iluminatului stradal. Cum vrea Guvernul să atenueze criza energetică

03 august 2022, ora 11:15
Distribuie:

Guvernul a elaborat un proiect de hotărâre privind un set de măsuri de prevenire și atenuare a impactului crizei energetice în Republica Moldova, în cazul în care în noul sezon de încălzire, în țara noastră ar putea fi sistată livrarea gazelor naturale. Documentul prevede instituirea unei comisii guvernamentale de coordonare a măsurilor necesare ce urmează a fi întreprinse de autorități/întreprinderi în vederea prevenirii și atenuării impactului crizei energetice.

Printre măsurile propuse se numără sistarea iluminatului stradal după ora 23:00 noaptea. De asemenea, procesul educațional ar putea fi organizat parțial pe online. Mai exact, elevii ar urma să studieze la distanță cel puțin 10 zile pe lună.

De asemenea, se propune reducerea temperaturii agentului termic livrat în sistemele de alimentare centralizată cu energie termică cu 10%. Cazanele pe biomasă din instituțiile publice ar putea fi reconectate, iar centralele electrice cu termoficare ar putea fi trecute la combustibil alternativ. 

Urmează, de asemenea, să fie organizate campanii de informare a cetățenilor privind modalitățile de reducere a consumului de gaz și energie electrică. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram