Război în Ucraina, ziua 177: Explozii în Crimeea și tensiune la Zaporojie. Zelenski anunță condiția pentru negocierile de pace

sport

Rezultat istoric! Moldova a câștigat Campionatul European de fotbal pe plajă, Divizia B

31 iulie 2022, ora 20:09
Distribuie:

Moldova a devenit campioană europeană la fotbal pe plajă, Divizia B! În meciul final, disputat astăzi la Chișinău, Naționala noastră a învins Turcia cu 5-3. 

Naționala Moldovei s-a calificat, pentru prima dată în istorie, în Divizia A - elita fotbalului pe plajă din Europa. Debutul echipei lui Ruslan Pernai în primul eșalon va avea loc anul viitor, data urmând să fie anunțată de Federația internațională de fotbal pe plajă.

În acest moment sezonul în Divizia A este în plină desfășurare. În zilele 1-3 iulie, în orașul portughez Nazare, s-au jucat primele 3 etape. În grupa A, Portugalia a obținut 3 victorii și, cu 9 puncte, conduce în clasament. Urmează: Polonia – 5 puncte, Elveția – 3, Estonia și Franța – 0. În grupa B, conduce Spania, cu 9 puncte, urmată de Italia – 6, Azerbaidjan – 3, Ucraina și Germania – 0. Următoarele meciuri sunt programate pentru luna septembrie 2022.

În afară de cele 10 echipe, care participă în această ediție a Diviziei A, mai sunt și reprezentativele Rusiei și Belarusului, care sunt suspendate de forul mondial. În această situație, Federația internațională de fotbal pe plajă a hotârât să mărească numărul de echipe în Divizia A până la 16 (sau 14, în cazul în care nu va fi anulată suspendarea Rusiei și Belarusului), iar Moldova, Turcia, Grecia și Kazahstan sunt echipele care au obținut foaia de calificare.

Turcia – Moldova 3-5

Au marcat: Cem Keskin (24), respectiv Andrei Negara (3), Leonid Podlesnov (4), Grigore Cojocari (12-pen.), Nicolae Ignat (20)

 31 iulie. Arena fotbal pe plajă. Chișinău
Arbitru: Alfredo Pavone (Italia)

Al doilea arbitru: Dmytro Dudka (Ucraina)

Al treilea arbitru:  Attila Balint (România)

Timekeeper: Vladimir Tashkov (Bulgaria)

Turcia: 1.Mehmet, 3.Recep, 8.Bariș, 10.Cem Keskin, 20.Efe
Rezerve: 12.Serkan, 6.Yasin, 7.Semih, 9.Ege, 11.Emrah, 17.Ferhat, 19.Omer
Antrenor: Ozan Yilmaz

Moldova: 12.Ruslan Istrati, 3.Grigore Cojocari, 8.Dumitru Graur, 11.Nicolae Ignat, 15.Leonid Podlesnov
Rezerve: 1.Alexei Capsamun, 2.Artiom Turta, 4.Alexandru Sîrghi, 5.Andrei Negara, 7.Eugeniu Borovschi, 10.Andrei Florea, 13.Alexandru Eremia
Antrenor: Ruslan Pernai

Rezultatele meciurilor din 31 iulie

Malta - Lituania 4-9, meci pentru locul 11;

Georgia - Norvegia 3-3, 2-4 la penalty, meci pentru locul 9;

Danemarca - Anglia 3-2, meci pentru locul 7;

Letonia – România 2-3 după prelungiri, meci pentru locul 5;

Kazahstan – Grecia 3-5, finala mică;

Turcia - MOLDOVA 2-5, finala.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram