Război în Ucraina, ziua 172: Mai mulți civili au fost răniți, după ce rușii ar fi bombardat Energodar. Apelul lui Papa Francisc

social

/VIDEO/ Rezultatul celor 13 percheziții din nordul RM: Peste 300.000 de lei, confiscați de oamenii legii. Ce au mai găsit

02 august 2022, ora 13:39
Distribuie:

Cei trei funcționari publici de la Direcția Supraveghere Tehnică Nord a Agenției Supraveghere Tehnică și un agent economic sunt bănuiți că, acționând în complicitate, ar fi pus la cale o schemă de eliberare ilegală a actelor necesare pentru darea în exploatare a construcțiilor. Detaliile au fost prezentate de Centrul Național Anticorupție (CNA) în urma acțiunilor de urmărire penală efectuate în dimineața zilei de marți, 2 august, în nordul țării. 

Potrivit datelor anchetei, aceștia ar fi pretins și primit bani de la persoane fizice și juridice pentru a semna procese-verbale de recepție finală a construcțiilor, fără o analiză detaliată a lucrărilor de construcție şi a instalațiilor aferente acestora. În cadrul măsurilor speciale de investigații, au fost documentate mai multe episoade în care, factori de decizie și angajați ai Direcţiei Supraveghere Tehnică Nord ar fi semnat procese-verbale de recepție finală cu încălcarea legislației, contra unor sume bănești ce variau între 5.000 – 15.000 lei. 

De la fața locului, au fost ridicate mijloace de probă relevante pentru caz, precum 300.000 de lei și 3.200 de euro, proveniența cărora urmează a fi stabilită, dar și documente perfectate pe bunurile imobile, telefoane mobile, calculatoare, notebook-uri, suporturi electronice (hard disk, stick, CD-uri, flash-card).

În această dimineață, ofițerii și procurorii anticorupție au operat 13 percheziții care au vizat birourile de serviciu, domiciliile și automobilele mai multor figuranți pe dosar, printre care funcționari de la Direcţia Supraveghere Tehnică Nord, Întreprinderea Municipală „Biroul Arhitectură și Sistematizare” din mun. Bălți și la un agent economic. 

Patru persoane au fost reținute pentru 72 de ore și sunt cercetate pentru trafic de influență și corupere pasivă. Este vorba despre șeful Direcției Supraveghere Tehnică Nord, un inspector principal din cadrul Direcție, inginerul Întreprinderii Municipale „Biroul Arhitectură și Sistematizare” din mun. Bălți, cu sediul în Primăria mun. Bălți și un agent economic.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată. 

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală. 

 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

13 percheziții, efectuate la mai multe persoane, bănuite de corupere pasivă: Cine sunt cei 4 reținuți

02 august 2022, 10:08

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram