Război în Ucraina, ziua 169: Rușii au bombardat din nou centrala de la Zaporojie. Nivelul de radiații - în normă

externe

/VIDEO/ Rușii au atacat în timpul nopții orașele Nikolaev, Nikopol și Harkov. Un cunoscut om de afaceri, ucis

Foto: unian
31 iulie 2022, ora 11:49
Distribuie:

Mai multe orașe din Ucraina au fost bombardate în timpul nopții de forțele militare ruse. Printre ele: Harkov, Nikopol și Nikolaev. Mai multe zone rezidenţiale și obiecte de infrastructură au fost distruse sau avariate.

În Nikopol au fost afectate o şcoală, o grădiniţă şi mai multe instituţii municipale, potrivit Ukrinform.

Șeful Administraţiei militare regionale din Dnipropetrovsk, Valentyn Reznichenko, a transmis un mesaj pe Telegram în care spune că până la 50 de rachete au fost trase asupra zonelor rezidenţiale din Nikopol. Un Bărbat de 67 de ani a fost rănit, iar mai multe locuințe au fost distruse. Potrivit lui Reznichenko, două autobuze au ars şi până la 10 au fost avariate. O conductă de alimentare cu gaz şi una de apă au fost întrerupte. Echipa de intervenție lucrează la faţa locului. 

Autoritățile din Nikolaev susțin că atacul de noaptea trecută a fost cel mai puternic de la începutul războiului. Explozii puternice au fost auzite după ora 01:00 şi în jurul orei 05:00. O serie de obiective au fost distruse, iar casele rezidenţiale au fost avariate.

Presa ucraineană scrie că în urma bombardamentelor de noaptea trecută de la Nikolaev, a fost ucis cunoscutul om de afaceri Alexei Vadaturskii, unul din cei mai bogați ucraineni.

Informația privind decesul omului de afaceru a fost confirmată și de guvernatorul regiunii, Vitalii Kim, care susține că a fost ucisă și soția lui Alexei Vadaturskii.  

Acesta avea afaceri în domeniul agriculturii. În 2007, Alexei Vadaturskii fusese decorat cu ordinul „Eroul Ucrainei”. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram