Război în Ucraina, ziua 173: Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți. Rusia dă acordul ca experții AIEA să meargă la centrala din Zaporojie

politic

„Să nu caute amenințări unde nu există”. Reacția Moscovei la declarațiile lui Sandu privind consulatul de la Tiraspol

26 iulie 2022, ora 09:13
Distribuie:

Ministerul de Externe de la Moscova a comentat o declarație recentă a președintei țării, Maia Sandu, potrivit căreia activitatea punctului de serviciu consular al Rusiei la Tiraspol reprezintă „o amenințare la adresa integrității teritoriale” a Republicii Moldova. Reprezentanta oficială a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova i-a sugerat șefei statului, Maia Sandu „să nu caute amenințări acolo unde nu există”. 

„Nu putem fi de acord cu o astfel de evaluare”, a declarat Zaharova pentru presa rusă, menționând că punctul de serviciu consular doar furnizează servicii consulare cetățenilor ruși care locuiesc în stânga Nistrului, circa 200 de mii la număr. 

„Cerem părții moldovenești să nu caute amenințări acolo unde nu există, dar să se concentreze pe soluționarea aspectelor privind cooperarea între țările noastre. La rândul nostru, ne confirmăm disponibilitatea pentru un dialog constructiv”, a mai spus Maria Zaharova.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram