Război în Ucraina, ziua 177: Explozii în Crimeea și tensiune la Zaporojie. Zelenski anunță condiția pentru negocierile de pace

economic

/VIDEO/ Sălciile - o sursă alternativă de energie: Guvernul vrea să identifice 100 de hectare de pământ pentru a le planta

02 august 2022, ora 15:32
Distribuie:

Sălciile sunt o sursă reală de energie alternativă. O spune ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, potrivit căruia Guvernul caută 100 de hectare de pământ pentru a planta mai multe sălcii.

„Luăm în calcul acest lucru, avem un partener, am făcut o solicitare către Ministerul Agriculturii să identificăm 100 hectare de pământ în care să plantăm o astfel de plantă”, a declarat Andrei Spînu.

Totuși, această sursă alternativă ar putea fi reală abia în următorii ani.

„Nu este pentru iarna care vine, cât de repede n-ar crește, nu crește într-un an, suntem în strânsă comunicare cu noul ministru al Agriculturii și sper că în scurt timp, vom avea un răspuns despre terenul de 100 hectare”, a menționat ministrul.

Sălciile sunt o sursă de biomasă, din care „se poate face un alt combustibil ce poate fi utilizat de instituțiile publice sau cetățeni”, a adăugat Spînu.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/LIVE/ Spînu, despre criza energetică: „Ne așteaptă o iarnă complicată, dar toți vom avea căldură în case”

02 august 2022, 14:08

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram