Război în Ucraina, ziua 172: Mai mulți civili au fost răniți, după ce rușii ar fi bombardat Energodar. Apelul lui Papa Francisc

social

Sandu, la discuții cu mai mulți primari: „Îi chem să susțină cel mai important proiect național - integrarea europeană”

04 august 2022, ora 10:12
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit în miercuri, 3 august, cu un grup de primari, membri ai Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM). Șefa statului a menționat rolul pe care-l au aleșii locali în modernizarea țării și i-a îndemnat să devină promotori activi ai integrării europene în localitățile lor. 

„Vă chem să ne susțineți în realizarea celui mai important proiect național - integrarea europeană. Trebuie să ne unim forțele pentru a proteja și consolida democrația, pentru a dezvolta economia și pentru a îmbunătăți viața oamenilor”, a spus Maia Sandu.

În cadrul întâlnirii, au fost discutate un șir de probleme cu care se confruntă primarii din toată țara, inclusiv întrebări legate de descentralizarea financiară și relația dintre administrația publică locală și centrală, relația primarilor cu consiliile raionale, probleme de administrare a proprietăților, implementarea strategiei naționale de management al deșeurilor.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram