Război în Ucraina, ziua 169: Rușii au bombardat din nou centrala de la Zaporojie. Nivelul de radiații - în normă

externe

Secetă în Franța: Peste 100 de orașe au rămas fără apă potabilă. Ce se întâmplă la Paris

06 august 2022, ora 18:36
Distribuie:

Peste 100 de orașe din Franța au rămas fără apă potabilă. Anunţul a fost făcut de ministrul francez al tranziției ecologice, Christophe Béchu, aflat în vizită în regiunea de sud-est a țării, informează Euronews. Potrivit acestuia, orașele afectate primesc apă cu camioanele, notează Libertatea.

„Există deja peste o sută de orașe din Franța care astăzi nu mai au apă potabilă și pentru care aprovizionarea este asigurată de camioane, pentru că nu mai există nimic în conducte”, a declarat Christophe Bechu, în timp ce vizita orașul Roumoules. 

Prim-ministrul Franței, Elisabeth Borne, a activat vineri o celulă de criză interministerială pentru a aborda problema secetei, despre care biroul său a spus că este „cea mai gravă înregistrată vreodată” în țară. 

„Seceta excepțională cu care ne confruntăm în prezent privează multe municipalități de apă și este o tragedie pentru fermierii noștri, pentru ecosistemele noastre și pentru biodiversitate”, se arată în declarație. 

Borne le-a cerut francezilor să fie „foarte vigilenți în privinţa utilizării resurselor de apă”. Deja, 66 de unităţi administrative – mai mult de două treimi din total – se află la cel mai înalt nivel de alertă de secetă, „criză”. Ministrul tranziției ecologice, Bechu, a declarat că provocarea constă în înăsprirea restricțiilor, pentru a evita să se ajungă la situația în care nu mai există apă deloc, nicăieri. 

Deja în zonele aflate la nivelul de alertă sunt în vigoare restricții privind udarea terenurilor de golf, umplerea piscinelor, udarea grădinilor și spălarea mașinilor. În unele zone nu mai este permisă funcționarea fântânilor.

Parisul a fost plasat pe primul nivel al sistemului de alertă pentru secetă, orașul luând deja măsuri de limitare a consumului de apă, inclusiv udarea parcurilor doar noaptea. Miercuri, Comisia Europeană a avertizat că seceta va afecta probabil jumătate din râurile și lacurile din Uniunea Europeană până în 2030.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram