Război în Ucraina, ziua 169: Imagini din satelit după exploziile din Crimeea. Rușii ar fi respins atacurile de la centrala Zaporojie

social

/VIDEO/ Ședința Curții de Apel Chișinău la care urma să fie examinat recursul privind arestarea lui Tauber - amânată

28 iulie 2022, ora 14:17
Distribuie:

UPDATE: Ședința Curții de Apel Chișinău, la care urma să fie examinat recursul privind arestarea lui Tauber, a fost amânată pentru luni, 1 august, ora 13:00, pentru că deputata nu a fost escortată din penitenciar.

„Ea nu a fost adusă, pentru că a fost o misiune a organului de urmărire penală, însă nu și-a îndeplinit atribuția pentru a face cerința necesară către Penitenciar. În lipsa ei, nu se poate decide, evident că dumneaei are de spus, are argumente, are poziția ei pentru instanța de judecată”, a declarat avocatul deputatei, Aurel Colenco.

Simpatizanți ai Partidului Politic „ȘOR”, însoțiți de membri și deputați, au venit în fața Curții de Apel Chișinău pentru a protesta împotriva arestării deputatei Marina Tauber. Aici, urmează a fi examinat recursul avocaților în ceea ce privește plasarea lui Tauber în arest pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 13.

Oamenii au venit cu pancarte pe care scrie „Libertate Marinei Tauber”. Totodată, reprezentanții Partidului „ȘOR” au adus cartoane cu președinta Maia Sandu, procurorul general interimar, Dumitru Robu și ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

Deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost plasată în arest în Penitenciarul nr. 13 pentru 30 de zile. Decizia a fost luată sâmbătă, 23 iulie, de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Aceasta a fost pusă sub învinuire pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „ȘOR”.

TV8.md reamintește că, deputata Partidului Politic „ȘOR” Marina Tauber, a fost reținută pentru 72 de ore și plasată în izolatorul de detenție preventivă al CNA, fiind vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „ȘOR” pentru semestrul I al anului 2022”.

Tauber a spus că nu își recunoaște vina și că toate acțiunile și învinuirile la adresa ei sunt doar niște presiuni și lupte politice. 

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și Serviciul de Informații și Securitate (SIS), în comun cu procurorii anticorupție, au descins joi, 21 iulie, cu percheziții în mai multe locații din țară, în cadrul unui dosar pornit cu privire la finanțarea ilegală a Partidului ȘOR. 

Potrivit procurorilor, s-a constatat că partidul ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste. Banii grupului criminal ajungeau în Republica Moldova sub formă de transferuri și convertiri, inclusiv în criptovalută, iar pentru a camufla originea mijloacelor financiare, erau folosite diverse canale de finanțare precum Dubai, Viena, Monaco.

Au avut loc percheziții și în mai multe locații din țară, în aceeași cauză penală. Verificări s-au făcut inclusiv la sediul central al PP „ȘOR”, situat pe str. M. Kogălniceanu din Capitală.

 Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Avocatul lui Tauber va contesta decizia Judecătoriei sectorului Ciocana, privind aplicarea arestului în izolator

23 iulie 2022, 16:07

Ultima Oră! Deputata Marina Tauber va fi plasată în arest în Penitenciarul nr.13 pentru 30 de zile. Ce spune procurorul

23 iulie 2022, 16:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram