Război în Ucraina, ziua 166: Rusia, pregătită pentru o vizită a AIEA la Zaporojie. Kievul a primit sisteme Gepard

politic

Starea de urgență în RM, prelungită cu 60 de zile. Gavrilița: „Analizele pe care le avem nu prevăd încetarea războiului”

28 iulie 2022, ora 18:20
Distribuie:

Deputații au susținut joi, 28 iulie, propunerea Guvernului de a prelungi starea de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova cu încă 60 de zile, în contextul războiului din Ucraina. Pentru prelungirea stării de urgență au votat de 52 de deputați.

„Există riscul ca alimentarea cu gaze naturale să fie perturbată, iar presiunea pe sectorul alimentar si cel logistic  persistă. Mi-aș fi dorit și eu să revenim la normalitate, la pace, dar din păcate nici de această dată analizele pe care le avem la dispoziție nu prevăd încetarea războiului. 

Prin urmare, nu doar considerăm justificată, dar imperios necesară necesitatea prelungirii stării de urgență cu încă 60 de zile. Apelul meu în calitate de prim-ministră este ca în aceste momente de grea încercare ca toți deputații să susțină prelungirea stării de urgență”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Pe 23 iunie, Parlamentul a prelungit starea de urgență cu 45 de zile.

TV8.md reamintește că pe 27 februarie, Parlamentul a instituit stare de urgență în Republica Moldova pentru 60 de zile, în contextul războiului din Ucraina. Pentru au votat 88 de deputați!

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Ultima oră! Guvernul a aprobat prelungirea stării de urgență pentru încă două luni: Decizia finală o va lua Parlamentul

27 iulie 2022, 15:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram