Război în Ucraina, ziua 173: Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți. Rusia dă acordul ca experții AIEA să meargă la centrala din Zaporojie

externe

Statele membre ale UE au decis: Sancțiunile împotriva Rusiei, prelungite cu încă șase luni

26 iulie 2022, ora 16:39
Distribuie:

Statele membre ale Uniunii Europene (UE) au decis marți, 26 iulie, prelungirea cu șase luni, până pe 31 ianuarie 2021, a sancțiunilor împotriva Rusiei. Potrivit Agerpres, acest pachet de sancțiuni vizează sectoare ale economiei ruse.

Consiliul UE a semnalat într-un comunicat că sancţiunile prelungite acum constau într-un „spectru larg de măsuri sectoriale, care includ finanţele, energia, tehnologia şi bunurile cu dublă utilizare (civilă şi militară) industria, transporturile şi bunurile de lux”.

Totodată, UE a impus restricţii pentru relaţiile economice „cu peninsula Crimeea anexată ilegal şi oraşul Sevastopol, precum şi cu zonele care nu se află sub controlul guvernului (ucrainean) în provinciile Doneţk şi Lugansk”.

Sancţiunile mai prevăd restricţii individuale împotriva unor persoane şi entităţi, constând în îngheţarea activelor şi restricţii de călătorie în UE, precum şi „măsuri diplomatice”.

Reamintim că printre ultimele sancțiuni stabile săptămâna trecută la Bruxelles au fost interzicerea importului de aur din Rusia și înghețarea activelor principalului creditor al țării, Sberbank.

Tot atunci purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a venit cu o reacție. Aceasta a declarat că sancțiunile sunt nelegitime și vor avea „consecințe devastatoare” pentru securitate și pentru unele părți ale economiei globale, relata Reuters.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Război în Ucraina, ziua 153: Mariupol ar putea fi redenumit. Rușii și-au scos tunurile vechi din perioada sovietică

26 iulie 2022, 16:07

Zaharova reacționează la ultimele sancțiuni impuse Rusiei: „UE continuă să se bage într-o fundătură”

22 iulie 2022, 10:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram