Război în Ucraina, ziua 172: Mai mulți civili au fost răniți, după ce rușii ar fi bombardat Energodar. Apelul lui Papa Francisc

externe

SUA au inclus Republica Moldova pe lista țărilor cu „risc înalt” din cauza COVID-19

02 august 2022, ora 10:07
Distribuie:

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a adăugat trei state în lista celor cu risc epidemiologic sporit din cauza COVID-19. Printre ele, se regăsesc Republica Moldova și România. St. Pierre și Miquelon, un arhipelag francez de lângă coasta Newfoundland, Canada, a fost la fel, inclusă în categoria de „risc înalt” (nivelul 3) de călătorie din cauza coronavirusului, transmite CNN.

În această listă sunt incluse țările care au raportat mai mult de 100 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 28 de zile. Nivelul 2 și Nivelul 1 sunt considerate riscuri „moderate”, respectiv „scăzute”.

Nivelul 4, anterior categoria cu cel mai mare risc, este acum rezervat doar pentru circumstanțe speciale, cum ar fi un număr extrem de mare de cazuri, apariția unei noi variante de îngrijorare sau colapsul infrastructurii de îngrijire a sănătății. În noul sistem, nicio destinație nu a fost plasată la Nivelul 4 până acum.

Mai multe state europene au rămas la nivelul 3 începând cu 1 august, printre care: Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Regatul Unit

Printre cele incluse în categoria cu risc „înalt”, se numără inclusiv: Brazilia, Canada, Costa Rica, Malaezia, Mexic, Coreea de Sud, Thailanda, Turcia.
SUA recomandă călătorilor să se vaccineze înainte de a pleca într-o țară de nivel 3. 

„A fi la zi înseamnă că ați avut nu numai vaccinările inițiale complete, ci și orice rapel pentru care sunteți eligibil”, subliniază SUA.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Capitala rămâne în cod roșu: Numărul cazurilor de COVID-19 practic s-a dublat timp de o săptămână

01 august 2022, 12:08

/DOC/ Cod roșu de COVID-19 în municipiul Chișinău. În circa 20 de raioane din țară se atestă cod portocaliu

26 iulie 2022, 14:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram