Război în Ucraina, ziua 177: Explozii în Crimeea și tensiune la Zaporojie. Zelenski anunță condiția pentru negocierile de pace

politic

Subiectul posturilor ilegale, reabordat la CUC: Încercările de a găsi un consens au eșuat din nou

29 iulie 2022, ora 10:08
Distribuie:

O nouă ședință a Comisiei Unificate de Control (CUC) fără un consens. Membrii CUC au reabordat subiectul posturilor ilegale. Cele două părți au discutat și despre modul în care se respectă actele de bază ale operațiunii de menținere a păcii pe râul Nistru. 

Delegația Rep.Moldova a înaintat Comisiei o adresare, prin care solicită abținerea părților de la acțiuni unilaterale în măsură să pericliteze activitatea procesului de menținere a păcii în zona de securitate.

„Adresarea a fost prezentată în contextul în care anterior, pe parcursul lunii august din anii precedenți, formațiunile militare ale regiunii transnistrene au desfășurat în zona de securitate manevre militare cu implicarea efectivelor și tehnicii militare”, se menționează într-un comunicat al Biroului de Reintegrare.

Reprezentanții Misiunii OSCE în Moldova au sesizat în mod repetat Comisia despre faptul că sunt intimidați și li se restricționează libera circulație în Zona de Securitate.

De asemenea, Comisia a examinat rapoartele Comandamentului Militar Întrunit pentru perioadele 13-19 iulie, și respectiv, 20-26 iulie 2022 în care s-a reflectat prezența începând cu data de 26 aprilie curent a posturilor unilateral instalate de Tiraspol.

Încercările de a găsi un consens pe problema posturilor ilegale au eșuat din nou din cauza comportamentului distructiv și provocator al delegației transnistrene.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram