Război în Ucraina, ziua 166: Rusia, pregătită pentru o vizită a AIEA la Zaporojie. Kievul a primit sisteme Gepard

externe

Tensiuni militare la granița dintre Serbia și Kosovo. Vučić pregătește o adresare de urgență către națiune

31 iulie 2022, ora 20:58
Distribuie:

UPDATE: Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić a declarat într-o adresare publică către națiune că reprezentanții statelor care au recunoscut Kosovo să respecte dreptul internațional și să fiecu ochii pe Pristina. 

De asemenea, Vučić spune că sârbii din Kosovo și Metohia nu ar trebui să se lase provocați.  „Serbia se roagă pentru pace, dar dacă hărțuirea continuă, Serbi va câștiga”. 

UPDATE: Premierul Spaniei, Pedro Sanchez părăsește de urgență Belgradul, acolo unde se află în vizită oficială. Oficialul ar fi trebuit să plece luni, 1 august. 

UPDATE: Serbia dă asigurări că nu a trecut linia administrativă și nu a intrat pe teritoriul Kosovo. 

Tensiuni militare la granița dintre Serbia și Kosovo! Mai multe surse media scriu că s-au auzit împușcături și că au pornit sirenele de alarmă. Asta după ce administrația regiunii a anunțat că începând cu data de 1 august, nu va mai recunoaște actele emise de autoritățile sârbe.

Serbia și-ar concentra armata, inclusiv avioanele de luptă, la granițele cu republica parțial recunoscută internațional, care și-a declarat independența de Serbia în 2008. 

Președintele sârb, Aleksandar Vučić ar urma să se adreseze populației cu un mesaj. Vucic spune că Kosovo ar urma să atace la miezul nopții nordul Serbiei. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram