Război în Ucraina, ziua 173: Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți. Rusia dă acordul ca experții AIEA să meargă la centrala din Zaporojie

externe

Trump susține că Ucraina ar fi trebuit să renunțe la Crimeea și NATO pentru a evita războiul cu Rusia

02 august 2022, ora 09:26
Distribuie:

Fostul președinte american Donald Trump a afirmat că invazia Rusiei „nu s-ar fi întâmplat niciodată” dacă ar fi fost încă la Casa Albă și a sugerat că Ucraina ar fi trebuit să încheie un acord cu președintele rus Vladimir Putin pentru a preveni invazia din 24 februarie, informează Newsweek, scrie Libertatea.

„El (n.r. – Putin) nu ar fi făcut-o cu mine. Nu ar fi făcut-o. Cel puțin ei (n.r. – ucrainenii) ar fi trebuit să facă o înțelegere. Ar fi putut renunța la Crimeea. Ar fi putut face ceva cu NATO: «Bine, nu ne vom alătura NATO și am avea o țară», pentru că eu cred că Putin a vrut să încheie un acord”, a precizat Donald Trump. 

„Și acum nu cred că (n.r. – Putin) vrea să facă o înțelegere. Cred că acum este mult mai dificil să ajungi la o înțelegere. El bombardează tot ce este acolo (n.r. – în Ucraina ). Și este extrem, extrem de trist să vezi că se întâmplă asta cu Ucraina. Este foarte, foarte trist”, a spus Donald Trump. 

Fostul lider de la Casa Albă și-a repetat teza că acumularea de trupe de către Rusia în apropierea graniței cu Ucraina a fost o tactică de „negociere excelentă”, iar distrugerile și miile de morți cauzate de trupele ruse ar fi putut fi prevenite. „Acele clădiri care au fost complet incendiate, toți acei morți. S-au pierdut mulți oameni. 

S-ar fi putut ajunge la un acord. Toate acestea nu ar fi trebuit să se întâmple. Dar dacă era destinat să se întâmple, s-ar fi putut rezolva. Și el (n.r. – Putin) a transferat 200.000 de militari la graniță pentru negocieri și nu a putut ajunge la un acord – iar acum nu sunt sigur că mai poți face cu ușurință un acord”, a adăugat Donald Trump. 

Fostul președinte american a conchis că nu crede că Putin „a intenționat vreodată” să înceapă un război cu Ucraina, dar acum „mai degrabă va avea toată țara, acum că a început”.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram