Război în Ucraina, ziua 172: Mai mulți civili au fost răniți, după ce rușii ar fi bombardat Energodar. Apelul lui Papa Francisc

social

Un an fără Lidia Bejenaru. Mesajul dureros al maestrului Nicolae Botgros: „Sufletul nu va uita și suferă enorm de mult”

26 iulie 2022, ora 14:53
Distribuie:

Marți, 26 iulie 2022, se împlinește un an de când cântăreața de muzică populară, Lidia Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros, s-a stins din viață. Maestrul a transmis un mesaj plin de durere și suferință, în care își amintește de momentul în care a aflat vestea.

„A trecut un an fără Liduța. Nici nu știu cum să numesc această zi, 26 iulie 2021, ora dimineții 6-15 minute, când m-a telefonat de la spitalul unde a fost internată soția mea Lidia și mi-au dat vestea că Liduța ne-a părăsit pentru totdeauna. Nu mi-aș dori să simtă cineva această mare durere, pierdere imensă, omenească. Un lucru este cert: că cei 50 de ani de căsnicie au fost și fericiți. 

Am trecut cu Liduța prin mari triumfuri. Știu și primesc acel sfat: Fii tare, vremea tratează și mergem înainte. Daaa, știu foarte bine, dar sufletul nu va uita și suferă enorm de mult. Dumnezeu să o odihnească în dreapta lui și noi, care am apreciat-o, să-i purtăm cu mare demnitate amintirea. Cu mare drag de scumpa noastră Liduța, Nicolae, Cristi, Cornel și Angela”, a scris Nicolae Botgros, pe Facebook.

TV8.md reamintește că Lidia Bejenaru s-a stins din viață pe patul din spital, pe 26 iulie 2021, la vârsta de 68 de ani. Consiliul Raional Sîngerei i-a conferit titlul de „Cetățean de Onoare al raionului Sîngerei” - post-mortem.

Lidia Bejenaru a fost înmormântată la Cimitirul Central de pe strada Armenească, sub acordurile de vioară ale orchestrei „Lăutarii”.

Artista s-a născut în data de 3 mai 1953 la Țiplești, raionul Sîngerei. A fost solistă în orchestra „Mugurel”, iar din 1978 în orchestra „Lăutarii”, condusă de soțul ei, Nicolae Botgros, cu care s-a căsătorit în 1971. Cuplul Botgros are un singur fiu, pe vioristul Corneliu Botgros.

Lidia Bejenaru a scris muzica și textele pentru majoritatea cântecelor din repertoriu. Primul și unicul disc al interpretei, intitulat „M-a cuprins un dor de mamă”, a apărut după 20 de ani de activitate scenică.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/VIDEO/ Lumea muzicii, în doliu! Cântăreața de muzică populară, Lidia Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros, s-a stins din viață

26 iulie 2021, 10:07

/FOTO/ Cântăreața de muzică populară, Lidia Bejenaru, pe ultimul drum sub acordurile viorilor din „Lăutarii”

28 iulie 2021, 16:07

/FOTO/ Lidia Bejenaru a devenit, post-mortem, cetățean de onoare al raionului Sângerei. Reacția lui Nicolae Botgros

02 februarie 2022, 20:02

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram