Război în Ucraina, ziua 173: Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți. Rusia dă acordul ca experții AIEA să meargă la centrala din Zaporojie

politic

/VIDEO/ Un deputat susține că autorii alertelor cu bombă au fost identificați. „Asta MAI trebuie să o spună public”

26 iulie 2022, ora 13:30
Distribuie:

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Lilian Carp susține că autorii alertelor cu bombă, înregistrate în ultimele săptămâni, au fost identificați. Mesajele indivizilor ar fi fost transmise atât din țară, cât și din străinătate. Carp nu a oferit, însă, prea multe detalii la subiect.

„Din câte cunosc, dar asta Ministerul de Interne trebuie să o spună public, persoanele care fac aceste alerte au fost identificate. Știu că se conlucrează cu serviciile omoloage din țara în care au fost identificați”, a declarat Lilian Carp luni seară, 25 iulie, într-o emisiune de la Jurnal TV. 

Am solicitat un comentariu de la MAI. Reprezentanții Ministerului ne-au declarat că vor reveni pe parcursul acestei zile cu detalii legate de acest subiect. 

În ultimele săptămâni, au fost înregistrate mai multe alerte cu bombă. Persoane necunoscute au anunțat prin email sau prin intermediul 112 că sediile mai multor clădiri de stat, instanțe de judecată, spitale sau mall-uri ar fi minate. Din fericire, toate alertele s-au dovedit a fi false. 

Procuratura Generală (PG) a decis retragerea cauzelor penale din cadrul subdiviziunilor Inspectoratului General de Poliție și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, pornite în urma alertelor false cu bombă din 5 iulie. Astfel, acestea vor fi examinate într-o procedură unică, sub conducerea PCCOCS. 

Procurorul General a format un grup constituit din ofițeri de investigație de la Inspectoratul Național de Investigații și ofițeri de la Serviciul de Informații și Securitate.

Astfel, a fost convocată și a avut loc ședința grupului de anchetă, fiind stabilite pistele de investigație, au fost formulate ipoteze asupra scopurilor acestor acțiuni, dar și determinate persoanele suspecte de comiterea faptei.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram