Război în Ucraina, ziua 173: Parlamentul Ucrainei a prelungit Legea marțială și a mobilizării generale. Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți

externe

Un polițist din Rusia, dat afară pentru că ar fi refuzat să ancheteze persoane ce postau mesaje „extremiste”

06 august 2022, ora 13:54
Distribuie:

Un polițist de 24 de ani din Nijnii Novgorod, din Federația Rusă, și-a pierdut locul de muncă după ce aparent ar fi refuzat să ancheteze mai mulți utilizatori ai Vkontakte, cea mai mare rețea de socializare din Rusia, care ar fi postat mesaje împotriva războiului, considerate „extremiste” de către Kremlin, relatează publicația rusească independentă Meduza, citată de Hotnews.

Deși poliția nu a făcut prea multe precizări în acest caz, jurnaliștii de la publicația rusească independentă Meduza au reușit să pună cap la cap informațiile oficiale cu cele pe care le-au obținut de la sursele lor și un post de televiziune.

Ministerul de Interne al Rusiei a anunțat vineri că un polițist din Nijni Novgorod, care este ca populație al cincilea oraș al Federației Ruse, a fost concediat în iunie pentru "încălcări grave ale disciplinei profesionale", în urma unui audit intern.

Potrivit informațiilor oficiale, polițistul în cauză este un locotenent în vârstă de 24 de ani care a lucrat în departamentul „antiextremism" din Nijni Novgorod, pe care televiziunea de știri Astra l-a identificat ca fiind un bărbat pe nume Kirill Belousov.

Cine l-a denunțat pe tânărul polițist

Anchetatorii de la Afaceri Interne ar fi constatat că tânărul locotenent „nu a fost suficient de zelos în ceea ce privește combaterea postărilor 'extremiste' pe Vkontakte și, de asemenea, a refuzat să înregistreze plângeri privind postările de pe rețelele sociale despre 'falsuri și informații care 'discreditează' armata rusă".

O sursă a declarat pentru postul de știri Astra că polițistul concediat a trimis mesaje identice mai multor persoane care au încercat să raporteze conținutul online anti-război.

„Raportul dumneavoastră este incorect. În legătură cu acest lucru, consider că este nepotrivit să îl analizez", ar fi scris locotenentul Kirill Belousov persoanelor care raportau postări „extremiste”.

Cel puțin una dintre aceste persoane a depus o plângere la poliție împotriva locotenentului, iar potrivit Astra, acum și denunțătorul este investigat.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram