/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 177: Bombardamente în Crimeea și alertă la Zaporojie. Exploziile ar fi avut impact psihologic major asupra lui Putin

social

/VIDEO/ Un preot de la Glodeni, reținut după ce ar fi încercat să violeze un minor. Sătenii, stupefiați: „Om fără minte”

27 iulie 2022, ora 11:24
Distribuie:

Caz strigător la cer la Cuhnești, raionul Glodeni. Preotul din localitate ar fi încercat să abuzeze sexual un minor de doar 12 ani din satul vecin, Bisericani. Totul după ce duhovnicul ar fi petrecut cu niște săteni pe malul Prutului, unde ar fi consumat și băuturi alcoolice. După ce l-a plimbat pe minor cu automobilul, preotul a găsit un pretext pentru a-l invita la el în casă, unde ar fi avut loc tentativa de viol. Din fericire, băiatul a reușit să fugă, informează nordnews.md

Bănuitul este preotul Egumen David Roșca în vârstă de 39 de ani, care slujește în mai multe sate. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore.

„L-a luat în mașină și l-a adus aici, acasă. Și a încercat să facă ceva cu el. A claxonat o mașină la poartă, iar el îi spune: „Tu stai în casă, că mă duc eu”. Copilul, săracul, a fugit dezbrăcat, doar într-un maiou și a sărit gardul. După el a venit poliția dimineața”, povestește un martor.

O rudă de-a băiatului ne-a povestit că minorul a alergat câțiva kilometri și a ajuns la poarta lui în lacrimi.

„A venit direct la mine. A început să plângă și zice, iată ce am pățit. Băiatul niciodată nu s-a gândit că părintele poate să facă așa ceva, a avut încredere în el și s-a dus cu mașina. Părintele i-a tras pantalonii scurți în jos, chiar băiatul mi-a povestit, și a început… Noi am chemat poliția, lasă-i să se lămurească. Acum, dacă îi făceam o mamă de bătaie, pe urmă ce, nu era să încerce și la altcineva? Eu nu am observat la el, dar în sat se mai auzea că el iubește băiețeii”, povestește ruda băiatului.

Oamenii din localitate sunt stupefiați de cele întâmplate. 

„E un idiot acel om pentru că un om deștept nu face așa ceva și nu-și pune mintea cu un copil de 12 ani.”

„E un om fără minte. Un om sănătos nu face așa ceva.”

„Sunt șocată. Nu am auzit așa ceva. Sincer vorbesc”, spun localnicii.

Preotul ar fi fost în trecut călugăr și ar fi fost dat afară în urma unui caz similar. 

„Cei care l-au iertat prima dată și l-au eliberat, aceea sunt mai tare vinovați”, a spus un localnic. 

Oamenii cer o pedeapsă dură pentru preot.

„Să-l ducă de aici, că noi avem copii mulți. Copiii se joacă, se duc cu bicicletele până acolo, până aici. Trece beat, țeapăn de beat la volan cu mașina printre copii. Nici nu claxonează, nimic.”

„Mai mult decât cunoașteți dumneavoastră nu cunosc nici eu. Am încercat să iau legătura cu tatăl băiatului pentru că mama nu este acasă. Mi s-a spus că este plecat și astăzi la Glodeni împreună cu băiatul. Am rămas și eu uimită, șocată, nu pot să mă exprim”, a spus Angela Ceban, primara comunei Cuhnești, raionul Glodeni.

Reprezentanții Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove nu au răspuns la telefon pentru a comenta comportamentul preotului. Iar Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, cu care părintele bănuit a ținut mai multe slujbe, a evitat să vorbească cu jurnaliștii. 

Poliția a demarat o cauză penală și a audiat deja mai mulți martori. Preotul a fost reținut pentru 72 de ore. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram