Război în Ucraina, ziua 173: Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți. Rusia dă acordul ca experții AIEA să meargă la centrala din Zaporojie

social

/VIDEO/ Un refugiat povestește cu lacrimi în ochi despre ororile războiului: „Am trăit 34 de zile sub sunetul sirenelor”

27 iulie 2022, ora 10:44
Distribuie:

Un bărbat refugiat din Ucraina, care și-a găsit adăpost în țara noastră, își aduce aminte cu groază de prima zi a războiului. Cu un singur picior și al doilea paralizat, a ajuns cu greu în Republica Moldova, însă „aici nu e acasă”.

„Era undeva ora 4:40 dimineața, la noi au ajuns 5 rachete. Noi am trăit 34 de zile sub sunetul sirenelor. Asta a devenit pur și simplu insuportabil. Cum eu, un invalid, înțelegeți, să cobor de la etajul doi, este imposibil peste fiecare 15 minute, este imposibil. Eu am un singur picior, al doilea este paralizat, nu m-am gândit la niciun pașaport străin”, povestește bărbatul, cu lacrimi în ochi.

Spune că doar cine a trecut prin aceeași situație, poate înțelege ce simte el.

„Am ieșit la ora 8 dimineața și am ajuns aici la ora 8 seara. Fizic, asta acționează deja asupra creierului. Știți, va înțelege acel om, care nu dă Doamne a trecut prin asta, a simțit asta”, a relatat bărbatul.

Acesta este foarte recunoscător poporului moldovenesc. „Dar din păcate, aici nu e acasă, așteptăm tare când vom fi acasă și mă tem că asta nu va fi degrabă”, a spus bărbatul.

Videoclipul a fost publicat de Ministerul Afacerilor Interne, în cadrul unei campanii menite să sporească solidaritatea cu refugiații din Ucraina.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Povestea emoționantă a unei refugiate aflate în RM: „Mi-a fost foarte greu să plec, toate rădăcinile, totul e acolo”

26 iulie 2022, 17:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram