Război în Ucraina, ziua 173: Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți. Rusia dă acordul ca experții AIEA să meargă la centrala din Zaporojie

social

Un tânăr din Capitală, condamnat la 10 ani de închisoare pentru trafic de droguri

25 iulie 2022, ora 15:53
Distribuie:

Un tânăr de 27 de ani din Capitală a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru trafic de droguri. Acesta urmează să își ispășească pedeapsa într-un penitenciar de tip închis. 

Instanța de judecată a aplicat în privința inculpatului și pedeapsa complementară sub formă de privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate legată de producerea, prepararea, prelucrarea, păstrarea sau expedierea drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora, pe un termen de 5 ani.

Potrivit schemei infracționale implementate de către inculpat, acesta a fost învinuit de către procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău că, în ianuarie 2022, acționând în scopul înstrăinării drogurilor, în timp ce se afla în sectorul Botanica al capitalei, a împărțit în prealabil în doze mai mici cantități diferite de droguri, pe care le-a transportat și ascuns în diferite locuri din mun. Chișinău, după care transmitea localizarea și pozele cu locul aflării drogurilor consumatorilor finali.

Astfel, în rezultatul percheziției corporale asupra inculpatului au fost depistate și ridicate 6 pachețele cu 5, 49 grame de droguri, iar la domiciliul acestuia au fost depistate și ridicate 23 pastile Extasy, cu masa totală de 14,12 grame.

La pronunțarea sentinței de condamnare, instanța de judecată a dispus nimicirea drogurilor, recunoscute în calitate de corp delict în cadrul cauzei penale, atunci când sentința va deveni irevocabilă.

Concomitent, instanța a dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul statului a sumei de 19 600 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare suportate pentru expertizele efectuate în cadrul procesului penal.

Pe parcursul efectuării urmăririi penale pe caz și examinării dosarului penal în instanța de judecată, inculpatul s-a aflat în stare de arest preventiv, măsură care i-a fost prelungită de către instanța de judecată până la rămânerea definitivă a sentinței de condamnare.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile, prin intermediul Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani).

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram