Război în Ucraina, ziua 177: Explozii în Crimeea și tensiune la Zaporojie. Zelenski anunță condiția pentru negocierile de pace

social

Veaceslav Valico, citat la Poliție: Va fi audiat în cadrul procesului penal privind organizarea concertului din PMAN

26 iulie 2022, ora 18:19
Distribuie:

Veaceslav Valico, cel care a candidat la alegerile parlamentare din iulie 2021, avându-l alături pe controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, anunță că a fost citat miercuri, 27 iulie, la Inspectoratul de Poliție Buiucani pentru a fi audiat ca parte în cadrul unui proces penal privind organizarea concertului care urma să aibă loc pe 19 iunie, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Citația a fost publicată chiar de către activist pe pagina sa de Facebook.

„Mâine sunt citat din nou la Poliție în baza cererii mele de interzicere a evenimentului. Eu cred și sper că în sistem există patrioți ai țării care înțeleg ce se întâmplă și mă vor ajuta să dăm numele celor care au decis că sunt mai presus decât Constituția și drepturile și libertățile cetățenilor Moldovei”, scrie Valico pe pagina sa de Facebook.

TV8 reamintește că pe data de 19 iulie, în Piața Marii Adunări Naționale urma să aibă loc un concert, planificat de Veaceslav Valico, apropiat al lui Veaceslav Platon, însă acesta nu a mai avut loc, din motiv că nu au primit permisiunea de instalare a scenei și a tehnicii necesare.

Totodată, menționăm că pe data de 19 iunie, erau planificate două evenimente, protestul organizat de Partidul ȘOR și concertul organizat de Valico, la care urmau să cânte mai mulți artiștii ruși.

Deși scena a început a fi instalată cu câteva zile înainte de eveniment, peste noapte aceasta a fost dezinstalată. Astfel, în dimineața zilei de duminică, 19 iunie, deputata Marina Tauber și activistul Veaceslav Valico au venit cu un mesaj video în care s-au plâns că poliția nu le permite instalarea tehnicii

Ulterior, Inspectoratul General al Poliției a venit cu o reacție și a respins acuzațiile aduse la adresa instituției de către cei doi. IGP a precizat că pe lângă autorizație, organizatorii trebuie să demonstreze „caracterul juridic al bunurilor obținute în conformitate cu asigurarea securității”.

La concert urma să cânte interpretul Filip Kirkorov, DAVA,  Ivan Dmitrienko și Egor Kreed care au și ajuns la Chișinău. 

Și rapperul rus Morgenshtern a anunțat că va cânta la concert, ulterior acesta a anunțat pe pagina sa de Instagram că nu acceptă „jocurile politice”, și din acest motiv nu va mai participa. 

Săptămâna trecută, în cadrul ședinței plenare în care a fost examinate și votate cele două cereri de ridicare a imunității deputatei Marina Tauber, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a declarat că Partidul Politic Șor ar fi plătit onorarii în sumă de 260 de mii de dolari artiștilor ruși Filip Kirkorov și Morgenshtern pentru a cânta la concertul organizat de activistul Veaceslav Valico, care urma să aibă loc pe 19 iunie. 

Potrivit procurorului general interimar, banii au fost achitați, deși concertul nu a mai avut loc.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Kirkorov și Morgenshtern ar fi ridicat 260 de mii de dolari ca să cânte la Chișinău. Banii, transferați de PP „Șor”

21 iulie 2022, 15:07

/AUDIO/ CNA publică discuții despre onorariile plătite artiștilor ruși de PP Șor: „Pentru Filip? Pentru trei ore?”

22 iulie 2022, 08:07

Veaceslav Valico a plecat din studioul TV8 când a fost întrebat de unde erau banii pentru concert și protest

20 iunie 2022, 20:06

Concertul planificat de Valico nu va avea loc. Tauber: „Cât avem această guvernare, așa va fi”

19 iunie 2022, 20:06

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram