Război în Ucraina, ziua 172: Mai mulți civili au fost răniți, după ce rușii ar fi bombardat Energodar. Apelul lui Papa Francisc

politic

Victor Chironda, stagiar la Primăria Houston: „Voi lucra la o serie de proiecte de dezvoltare urbană”

01 august 2022, ora 09:53
Distribuie:

Fostul viceprimar al Capitalei, Victor Chironda este stagiar la Primăria orașului Houston, din statul american Texas. Acesta anunță că va activa acolo în  următoarele luni, în cadrul unui program de dezvoltare profesională pentru lideri ai comunităților din întreaga lume, implementat de Departamentul de Stat al SUA și IREX. 

„Subdiviziunea în care voi activa, The Mayor’s Office of Complete Communities pregătește și implementează proiecte și programe inovatoare care abordează nevoile orășenilor și îmbunătățesc accesul la servicii publice de calitate”, menționează Victor Chironda într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ex-viceprimarului, pe parcursul stagiului, va lucra la o serie de proiecte de dezvoltare urbană. 

„Proiectarea unei linii de Bus Transit Rapid, îmbunătățirea a 54 de stații de transport public (inclusiv treceri de pietoni), proiectarea unui nou coridor pentru biciclete, renovarea unui cartier de locuințe (componenta de mobilitate și zone verzi), dar și la alte proiecte pe care le implementează Oficiul Comunități Complete al primăriei Houston”, a explicat Victor Chironda.

„Orașele americane se află în plin proces de tranziție de la dezvoltarea focusată pe automobile către mobilitatea durabilă, bazată pe transport public, ciclism urban și infrastructură pietonală. Scopul meu este să studiez din interior cum are loc acest proces de schimbare și cum am putea prelua și aplica aceste practici la Chișinău”, a mai menționat Victor Chironda.

 

Victor Chironda a fost demis la începutul lunii iulie, anul trecut, prin votul a 28 de consilieri municipali, la propunerea edilului Ion Ceban, în baza constatărilor făcute de grupul de lucru care a inițiat o anchetă de serviciu pe numele funcționarului, în legătură cu absența acestuia de la serviciu. Primarul i-a atribuit mai multe eșecuri viceprimarului, printre care crearea conceptului parcărilor cu plată și reparația străzii 31 August din centrului Capitalei. 

În 7 aprilie, Curtea de Apel Chișinău a suspendat decizia Consiliului Municipal Chișinău privind eliberarea lui Victor Chironda din funcția de viceprimar al Capitalei. Chironda nu a revenit însă la Primăria Chișinău. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram