Război în Ucraina, ziua 177: Explozii în Crimeea și tensiune la Zaporojie. Zelenski anunță condiția pentru negocierile de pace

social

/VIDEO/ Nemerenco, despre prognozele COVID-19: „Vom atinge o descreștere la sfârșitul lunii august”

28 iulie 2022, ora 21:55
Distribuie:

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, anunță că potrivit prognozelor specialiștilor la sfârșitul lunii august se va atesta o descreștere a cazurilor de infectare cu coronavirus, însă în luna octombrie numărul cazurilor de îmbolnăvire ar putea crește. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Prognozăm după exemplul altor țări că vom atinge și o descreștere la sfârșitul lunii august. De asemenea, specialiștii prognozează o creștere în luna octombrie, când ar putea să vină un nou val ceea ce este foarte caracteristic Omicronului care a suferit modificări și este foarte contagios”, a declarat Ala Nemerenco.

Potrivit ministrei, în ultima săptămână se observă o descreștere a cazurilor de deces, iar în prezent în stare gravă sunt internați circa 80 de pacienți, iar intubate în jur de 30 de persoane.

„Vreau să atrag atenția să fie foarte atente persoane vârstnice cu comorbidităţi în urma unor maladii, dar și familiile să fie foarte atente atunci când au așa persoane acasă. Este îmbucurător că pe parcursul ultimelor săptămâni avem o creștere esențială a celor care se vaccinează”, a mai precizat ministra. 

Potrivit Alei Nemerenco, în prezent circa 3% din populația Republicii Moldova s-a vaccinat cu doza booster, majoritate fiind medici. Cu toate acestea, ministra îndeamnă cetățenii să se imunizeze împotriva noii variante a SARS-CoV-2.

TV8.md reamintește că în prezent în Republica Moldova incidența este de 115 cazuri la o sută de mii de populație. Potrivit raportului săptămânal privind situația epidemiologică privind infecția COVID-19, în Capitală este cod roșu, în 20 de raioane a fost stabilit cod portocaliu, în 11 raioane cod galben, iar în restul raioanelor, se atestă cod verde de coronavirus.

În acest context, membrii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) recomandă cetățenilor să poarte măști de protecție și să păstreze distanța în spații închise.

Totodată, purtarea măștilor de protecție în instituțiile medico-sanitare publice și private, rămâne obligatorie. 

 Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/DOC/ Cod roșu de COVID-19 în municipiul Chișinău. În circa 20 de raioane din țară se atestă cod portocaliu

26 iulie 2022, 14:07

Creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19: Aproximativ 6.000 de persoane s-au infectat într-o singură săptămână

26 iulie 2022, 13:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram