Război în Ucraina, ziua 169: Imagini din satelit după exploziile din Crimeea. Rușii ar fi respins atacurile de la centrala Zaporojie

social

/VIDEO/ Șefa PA, Veronica Dragalin, și-a depus jurământul: „Jur să-mi îndeplinesc obligațiile ce îmi revin”

05 august 2022, ora 09:23
Distribuie:

După ce a fost numită la șefia Procuraturii Anticorupție, vineri, 5 august, Veronica Dragalin a depus jurământul în cadrul ședinței Consiliului Superior al Procurorilor, în fața tuturor membrilor, procurorului Dumitru Robu și ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, care i-a urat mult succes în exercitarea noii funcții. 

„Eu, Veronica Dragalin jur să respect cu strictețe Constituția, legile Republicii Moldova, drepturile și libertățile omului și să-mi îndeplinesc conștiincios obligațiile ce îmi revin”, a declarat Dragalin. 

După ce și-a depus jurământul, Dragalin a sărutat drapelul de stat.

Câțiva membrii, printre care și Sergiu Litvinenco au ținut să o felicite și să-i ureze mult succes la șefia PA.

„ Aveți o sarcină dificilă - reformarea Procuraturii Anticorupție într-o instituție etalon, care să reziste în timp și accelerarea luptei cu corupția așa încât cetățenii să creadă că avem o instituție care face dreptate. Sunt optimist și suntem deschiși să avem colaborări. Mult succes în activitate”, a spus Litvinenco.

TV8.md reamintește că Veronica Dragalin a devenit șefă a Procuraturii Anticorupție după ce a câștigat concursul pentru această funcție. Aceasta a luat cel mai mare număr de puncte la proba interviului. 

Jurist de profesie, Veronica Dragalin a declarat în timpul probei interviului că printre prioritățile sale se numără pedepsirea celor care au furat statul, întoarcerea banilor furați înapoi cetățenilor și creșterea credibilității societății în Procuratură.

Procurora  are o experiență în urmărirea penală a peste 300 de cazuri, în efectuarea anchetelor, inclusiv pentru infracțiuni de corupție, mită, fraude bancare spălare de bani, organizații criminale corupte. Este procurora care a condus și coordonat urmărirea și acuzațiile penale de luare de mită împotriva unui consilier municipal și a unui viceprimar al orașului Los Angeles, acuzații de obstrucționare împotriva altui consilier municipal al orașului Los Angeles.

Potrivit CV-ului, aceasta deține o vastă experiență în investigații internaționale, inclusiv pentru încălcarea legii privind corupția în străinătate (FCPA), solicitări conform tratatului de asistență judiciară reciprocă (MLAT), și solicitări de la Interpol, precum și experiență în instanțe de judecată cu juriu și cu judecător, și procese de apel, inclusiv informare și argumentare orală înaintea Curții de Apel a Circuitului Nouă.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Primul mesaj al Veronicăi Dragalin, șefă a PA: Trebuie să aplicăm legea în mod egal, indiferent de afiliere politică

01 august 2022, 15:08

A lăsat SUA ca să lupte cu corupția de la Chișinău. Veronica Dragalin își începe activitatea la șefia PA

01 august 2022, 10:08

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram