Război în Ucraina, ziua 177: Explozii în Crimeea și tensiune la Zaporojie. Zelenski anunță condiția pentru negocierile de pace

externe

/VIDEO/ Ucrainenii au primit primele sisteme antiaeriene britanice: Detectează ţintele inamice de la 18 km

Foto: Captură ecran
26 iulie 2022, ora 12:42
Distribuie:

Primele șase sisteme britanice de rachete antiaeriene Stormer HVM și sistemele de apărare aeriană Gepard furnizate de Germania au ajuns în Ucraina. Anunțul a fost făcut de către comandamentul Operaţional Sud al forţelor ucrainene, scrie Adevrăul.

„Sunt sigur că războinicii noștri le vor folosi foarte bine!”, a scris Anton Gheraşcenko, fostul ministru adjunct al Afacerilor Interne din Ucraina, pe canalul său de Twitter.

Sistemul britanic poate detecta aeronavele inamice până la o distanţă de 18 kilometri. Sistemul de apărare aeriană „Stormer” foloseşte rachete Starstreak cu triplă submuniţie, care sunt folosite de luptătorii ucraineni pe lansatoare portabile. 

Ministrul Apărării de la Kiev a anunţat în urmă cu o zi că tunuri antiaeriene autopropulsate Gepard au început să fie trimise de Germania şi primele au şi ajuns. 

Totodată, Alexei Reznikov a adăugat că 15 tunuri Gepard vor ajunge în total în Ucraina.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram