Război în Ucraina, ziua 172: Mai mulți civili au fost răniți, după ce rușii ar fi bombardat Energodar. Apelul lui Papa Francisc

social

Votat de Parlament! Tinerii vor primi vouchere culturale pentru a cumpăra cărți și a merge la spectacole și expoziții

29 iulie 2022, ora 14:38
Distribuie:

Tinerii care au atins vârsta de 18 ani vor primi vouchere în valoare de 1.000 de lei pentru a cumpăra cărți sau pentru a merge la concerte, teatre sau muzee. Inițiativa legislativă care prevede oferirea voucherelor a fost susținută cu votul a 79 de deputați.

Potrivit proiectului de lege, pentru implementarea acestei inițiative, Ministerul Culturii urmează să elaboreze planul de acțiuni și lista serviciilor și a bunurilor culturale, care vor fi oferite tinerilor. 

Totodată,  Guvernul va elabora un regulament, pentru a stabili cadrul normativ pentru crearea, activitatea, forma de organizare și administrare a caselor de cultură.

Noul mecanism are drept scop, pe de o parte, de a motiva tinerii să se culturalizeze și recreeze mai des, iar pe de altă parte - de a susține și finanța cultura, stimulând instituțiile teatrale și concertistice să-și diversifice repertoriul, dar și susținând editarea de carte.

Documentul indică, de asemenea, condițiile de acordare a voucherelor, modul de utilizare a contului virtual, subiecții acestui Program și modalitatea de finanțare.

Asemenea practici de încurajare a tinerilor de a participa la activități culturale și manifestații artistice, dar și de a cumpăra cărți, sunt întâlnite în România, Spania, Franța, Slovacia, Italia.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Doliu la Teatrul Eugene Ionesco! Un tânăr actor a murit, înghițit de apele Nistrului: Urma să împlinească 25 de ani

26 iulie 2022, 18:07

Teatrul Național Eugene Ionesco vă invită la comedia „Fiți sănătos, domnule”: Prețul biletelor

19 mai 2022, 16:05

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram