Război în Ucraina, ziua 173: Parlamentul Ucrainei a prelungit Legea marțială și a mobilizării generale. Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți

social

/VIDEO/ Vouchere de 1000 de lei pentru a merge la teatre, expoziții și concerte: Guvernul a aprobat un nou proiect pentru tineri

25 iulie 2022, ora 09:43
Distribuie:

Tinerilor de la 18 ani, li se va acorda vouchere culturale. Astfel, la împlinirea vârstei majoratului, aceștia vor primi o sumă de 1.000 de lei în contul lor guvernamental, pe care o vor putea folosi pentru a merge la concerte, teatre, muzee. 

Noul mecanism are drept scop, pe de o parte, de a motiva tinerii să se culturalizeze și recreeze mai des, iar pe de altă parte - de a susține și finanța cultura, stimulând instituțiile teatrale și concertistice să-și diversifice repertoriul. 

Documentul indică, de asemenea, condițiile de acordare a voucherelor, modul de utilizare a contului virtual, subiecții acestui Program și modalitatea de finanțare. 

Asemenea practici de încurajare a tinerilor de a participa la activități culturale și manifestații artistice sunt întâlnite în România, Spania, Franța, Slovacia, Italia. În țara noastră proiectul ar urma să intre în vigoare, începând cu anul 2023. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram