Război în Ucraina, ziua 172: Mai mulți civili au fost răniți, după ce rușii ar fi bombardat Energodar. Apelul lui Papa Francisc

externe

Zelenski: Recolta Ucrainei ar putea fi la jumătate din cantitatea obişnuită din cauza războiului

31 iulie 2022, ora 14:53
Distribuie:

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat că recolta ţării ar putea fi la jumătate din cantitatea obişnuită în acest an din cauza războiului.

Într-o declaraţie pe Twitter, liderul ucrainean a dezvăluit că „principalul obiectiv" al ţării este de a preveni o criză alimentară globală şi că el caută alte modalităţi de a livra cereale.

Ucraina, care este un furnizor global de cereale, a întâmpinat dificultăţi în a-şi trimite produsele către cumpărători din cauza blocadei navale ruseşti a porturilor ucrainene din Marea Neagră, scrie businessmagazin.

Cu toate acestea, un acord semnat sub egida ONU şi a Turciei la 22 iulie prevede trecerea în siguranţă a navelor care transportă cereale din trei porturi din sudul Ucrainei.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram