/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 177: Bombardamente în Crimeea și alertă la Zaporojie. Exploziile ar fi avut impact psihologic major asupra lui Putin

externe

/VIDEO/ Zelenski susține că va ajuta Europa să reziste presiunii energetice rusești: „Vom creşte exporturile noastre de energie”

28 iulie 2022, ora 08:34
Distribuie:

Ucraina se pregăteşte să-şi majoreze exporturile de energie electrică către Uniunea Europeană pentru a ajuta Europa să „reziste presiunii energetice” a Moscovei, a declarat miercuri, 27 iulie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, notează Digi24.

„Vom creşte exporturile noastre de energie electrică către consumatorii din Uniunea Europeană”, a declarat Volodimir Zelenski în discursul său zilnic, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Aceste declaraţii au fost făcute la o zi după un acord al ţărilor membre ale Uniunii Europene de a reduce în mod coordonat consumul de gaze şi de a ajuta astfel Germania după o scădere drastică a livrărilor ruse.

Kievul şi europenii acuză Moscova ca foloseşte gazul ca armă economică şi politică.

„În pofida războiului, am asigurat integrarea în timp record a reţelelor ucrainene în sistemul european”, a subliniat preşedintele ucrainean.

„Exporturile noastre ne permit nu numai să ne majorăm veniturile în valută, dar şi să-i ajutăm pe partenerii noştri să reziste presiunii energetice ruse. Vom face treptat din Ucraina o ţară garant al securităţii energetice a Europei”, a continuat el.

Pe de altă parte, Volodimir Zelenski a comentat distrugerea parţială a podului Antonovski din regiunea de sud Herson, ocupată de ruşi şi pe care armata de la Kiev încearcă să o elibereze.

„Toate podurile vor fi, desigur, reconstruite, dar de către noi”, a declarat el, explicând că acest pod strategic pentru aprovizionarea armatei ruse a fost vizat pentru „a face ţăndări” planurile inamicului.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Elena Zelenski, pe coperta revistei Vogue alături de soțul ei: „Aș vrea să vedeți fiecare ucrainean, aici, în locul meu”

27 iulie 2022, 12:07

Boris Johnson i-a conferit lui Zelenski Premiul „Winston Churchill pentru Leadership”: A devenit un simbol al eroismului

26 iulie 2022, 22:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram