Război în Ucraina, ziua 221: Mesaj optimist de la Zelenski, cadou din Germania și convoi atacat. UE: "Rusia e pe cale să piardă"

comerciale

Kaufland: Lucrare unică în Republica Moldova! Restaurarea mozaicului „Arta” la Teatrul de Operă și Balet (P)

07 septembrie 2022, ora 14:37
Distribuie:

Mozaicul „Arta”, creația consacratului artist Mihai Burea, este în proces de restaurare pe teritoriul Teatrului de Operă și Balet. Acesta a fost demontat în 2018 de pe fosta clădire a Palatului de Cultură al Sindicatelor din sectorului Râșcani al Capitalei și a fost conservat  până la identificarea noului spațiu de reamplasare, precum și obținerea tuturor autorizațiilor de la instituțiile responsabile. 

Cu o experiență de peste 20 de ani în restaurarea monumentelor, arhitectul Serghei Gargoniță a menționat că acest proiect de demontare și ulterior de reconstituire a mozaicului este o premieră nu doar pentru echipa sa, dar și pentru Republica Moldova.  

Fațada principală a mozaicului are o lungime de 23 de metri și o înălțime de 6 metri și jumătate. Este o lucrare impresionantă și ne bucurăm că o companie cum este Kaufland a decis să restaureze un astfel de obiect de artă", a spus arhitectul.

Valeriu Jabinschi, Șeful Secției Pictură Murală la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, conduce echipa de maeștri care execută procesul de restaurare a mozaicului. Expertul apreciază efortul și minuțiozitatea lucrării ca fiind una de giuvaier. 

Lucrarea de restaurare durează de la 4 la 6 luni. Sunt implicați artiști, pentru că nu instalăm teracotă, e vorba de o lucrare de artă unde e necesară verificarea fiecărui detaliu”, a menționat maestru în artă, Valeriu Jabinschi. 

Gama de culori a mozaicului de mari dimensiuni „Arta” este îmbinată cu mult gust:  roșu-negru-auriu, fiind intercalată cu flori galbene, gri și albe, reprezentat de măști de comedie și de tragedie, instrumente muzicale, iar pe cealaltă parte amintește de covorul moldovenesc.

Valeriu Jabinschi a subliniat că pentru el acest proiect este unul care are o conotaţie deosebită, deoarece acum lucrează în atelierul autorului operei de artă, a răposatului Mihail Burea și a văzut de nenumărate ori proiectul mozaicului „Arta”. 

Costul proiectului este de aproximativ 8 milioane de lei și a fost acoperit integral de către Kaufland Moldova. 

Pentru Kaufland Moldova este o onoare să susțină un astfel de proiect unic în Republica Moldova, care reprezintă o provocare nu doar pentru biroul de arhitectură, dar și pentru maeștrii în artă. Ne-am asumat păstrarea, conservarea și restaurarea unui obiect de importanță culturală și istorică pentru Republica Moldova. În acest fel, devenim un exemplu și pentru alți agenți economici din țară care doresc să se implice în astfel de acțiuni de amploare pentru susținerea artei și a culturii”, a menționat Felix Faehre, Directorul Departamentului Imobiliare Kaufland Moldova. 

La sfârșitul anului 2022, mozaicul „Arta” va putea fi admirat de către toți doritorii. 

(P) Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

/VIDEO/ Kaufland: A fost lansat volumul II de „Eseuri și poezii de dor”, o carte despre destinul copiilor de migranți (P)

02 septembrie 2022, 12:09

Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

comerciale

/VIDEO/ Ziua Internațională a cafelei: Julius Meinl plantează arbori în numele partenerilor și în R. Moldova (P)

02 octombrie 2022, ora 00:08
Distribuie:

De Ziua Internațională a Cafelei, Julius Meinl sărbătorește savoarea, aroma și calitatea produselor sale într-un mod original. 

„În acest an, dedicăm Ziua Internațională a cafelei angajamentului nostru de a face cafeaua mai sustenabilă pentru noi și generațiile viitoare”.

„Am ales să celebrăm această zi mai întâi pe intern, împreună cu toate persoanele datorită cărora cafeaua Julius Meinl, savurată de către consumatorii noștri, este una de calitate superioară”.

„Am lansat microlotul Peru”, a declarat PR Managerul, Diana Adamciuc.

„Peru este o cafea de specialitate, care a fost cultivată la altitudinea de 2200m. Astfel, cafeaua are o aciditate plăcută, o dulceață vibrantă în gust, o aromă de ananas caramelizat și în post gust rămâne note de ciocolată și de nuci caju”, a menționat Trainer Barista, Provitus Grup, Danil Moroz.

Julius Meinl consideră că își poate sprijini partenerii cu inițiative simple, dar semnificative. 

„Am planificat un moment simbolic, analogic inițiativei lansate de către Julius Meinl, care va planta arbori în numele partenerilor care servesc cafeaua Julius Meinl, provenită din surse sustenabile”.

„Faptele mici, au potențialul de a face o diferență incredibilă”, a vorbit PR Managerul, Diana Adamciuc.

„Misiunea companiei noastre este nu doar de a oferi un produs de calitate, dar și de a crea momente memorabile la cafea. Astăzi, de ziua internațională a cafelei, am decis să creăm un moment memorabil pentru mai mult timp și să influențăm direct sustenabilitatea și situația verde a planetei noastre”.

De Ziua Internațională a Cafelei, marca Julius Meinl lansează o promoție exclusivă.

„În ceea ce privește partenerii noștri din HoReCa, le-am comunicat: „Bucură-te
de moment. Noi ne ocupăm de restul”.

„Potrivit acesteia, oaspeții care servesc o ceașcă de cafea Julius Meinl într-o locație parteneră, primesc un voucher pentru o cafea din partea casei. Aceasta va putea fi revendicată pe tot parcursul lunii octombrie”, a conchis PR Managerul, Diana Adamciuc.

În acest an, Julius Meinl, Ambasadorul Culturii Cafenelei Vieneze, își celebrează aniversarea de 160 ani.

(P) Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8.

Julius Meinl plantează arbori în numele partenerilor: „Bucură-te de moment. Noi ne ocupăm de restul” (P)

28 septembrie 2022, 17:09

Julius Meinl a organizat un concurs internațional de Street Art cu ocazia aniversării celor 160 de ani ai brandului (P)

18 iulie 2022, 15:07

Băuturi de top la aniversarea TV8: Johnnie Walker și Julius Meinl - gusturi și arome unice (P)

01 iulie 2022, 20:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram