externe

Kazahstan: Obiectivele strategice sunt păzite de ruși. Au început procesele împotriva protestatarilor

09 ianuarie 2022, ora 12:06
Distribuie:

Mai multe obiective strategice din Kazahstan sunt păzite de forțele alianțe militare conduse de Rusia, anunță agenția Reuters.

Anunțul a fost făcut de biroul prezidențial.  În același timp, chiar dacă revoltele au fost reprimate, agențiile internaționale scriu că forțele militare ruse continuă să vină în Kazahstan, potrivit digi24.

Situația pare să se fi stabilizat în Kazahstan, după cele mai violente revolte de la proclamarea independenței încoace. Oamenii sunt însă tot fără internet și stau la cozi la magazine și la bănci. Potrivit autorităților kazahe, 26 de „criminali înarmați au fost lichidați”. Nu se cunoaște numărul exact al morților din rândul protestatarilor.

Totodată, Ministerul Afacerilor Interne kazah a anunțat că au fost reținute peste 5 000 de persoane care au luat parte la revoltele din mai multe regiuni ale țării. Potrivit ministerului, au fost declanșate 125 de anchete preliminare pentru crime, violențe împotriva oficialilor guvernamentali, jaf, huliganism și furturi. În timpul revoltelor, peste 400 de vehicule au fost avariate și distruse, inclusiv 346 de vehicule de poliție. Peste 100 de magazine și bănci au fost jefuite.

Începând de astăzi, autostrăzile au fost redeschise pentru circulație.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram