Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de foamete, lege marțială, mobilizare și întâlnire la New York

social

/VIDEO/Campania "Bătrânii noștri": TV8 continuă tradiția faptelor bune în ajunul sărbătorilor pascale

09 aprilie 2022, ora 21:00
Distribuie:

Paștele e sărbătoarea care ne unește, e sărbătoarea speranței, păcii și luminii. Prin urmare, TV8 a decis să continue tradiția faptelor bune în ajunul sărbătorilor pascale. Săptămâna viitoare dăm startul campaniei sociale «Bătrânii noștri», realizată de jurnalista TV8 Natalia Ghețu. Veți afla istorii tulburătoare de viață a bătrânilor din întreaga țară care au ajuns să trăiască la limita sărăciei și pe care împreună îi putem ajuta.

În cadrul campaniei „Bătrânii noștri”, anul trecut, TV8 a spus poveștile a opt vârstnici. Singuratici și uitați de apropiații lor, bătrânii ne-au lăsat să le descoperim istoriile de viață și să le arătăm întregii lumi. Așa am descoperit-o pe Zinaida Coțofana din satul Chetrosu, care a rămas fără soți și ambii fii. Am spus povestea emoționantă a fostei moașe, Maria Remleanscaia, din satul Moara de Piatră. Le-am cunoscut pe fostele profesoare, Raisa Aculinchina din Soroca și Zinaida Cincilei din Chetrosu. Impactul acestor reportaje a fost uimitor. Mii de oameni au reacționat la necazurile lor și, mână de la mână, am reușit, împreună, să le ușurăm hainele bătrâneții. Și de acest Paște, TV8 a decis să continue  tradiția. De săptămâna viitoare, în cadrul știrilor TV8, vom începe să difuzăm primele reportaje despre dramele altor cinci pensionari.

„Bătrânii au dreptul si trebuie sa-si trăiască ultimii ani din viață cu demnitate în această țară în care au muncit o viață. Din păcate,  realitatea este alta. Sunt siguri, neputincioși și la limita sărăciei. Pentru că anul trecut am lansat o campanie frumoasă ne-am gândit și în acest an să continuăm campania „Bătrânii noștri.” Astfel, luna viitoare dam start campaniei. Vom prezenta, la principalul buletin de știri de la ora 19, 5 istorii tulburătoare a bătrânilor din întreaga țară.”

Și de această dată, eroii campaniei „Bătrânii noștri” ne-au primit în casele lor modeste, și-au deschis sufletele pentru a ne aminti cât de important este să prețuim viața și oamenii dragi.

„Plâng ca am rămas singurică.”

Împreună le putem face bătrânețile mai senine, le putem aduce zâmbete pe față și căldură în suflet. De luni, fiți alături de „Bătrânii noștri”, la TV8!

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram