/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 177: Bombardamente în Crimeea și alertă la Zaporojie. Exploziile ar fi avut impact psihologic major asupra lui Putin

Sci-Tech&Media

Elon Musk renunță să mai cumpere Twitter: Care este cauza și cât îl poate costa decizia

Foto: NDTV
09 iulie 2022, ora 11:45
Distribuie:

Elon Musk, patronul Tesla şi SpaceX, a informat vineri Twitter că reziliază acordul încheiat cu consiliul de administrație pentru achiziționarea rețelei sociale din cauza informațiilor „false şi înşelătoare”, despre companie, notează AFP, citat de Agerpres.

Într-o scrisoare publicată de jandarmul bursier american, avocații săi menționează că Twitter nu şi-a respectat angajamentele asumate în acord, neoferind toate informaţiile solicitate cu privire la numărul de conturi false şi de spam.

Elon Musk a cerut în mod repetat informații începând din 9 mai, aproximativ o lună după ce a înaintat oferta de achiziționare a Twitter, pentru a evalua cât de multe dintre cele 229 de milioane de conturi ale companiei sunt false.

Twitter a raportat că în primele trei luni din 2022 conturile false au reprezentat mai puţin de 5% din utilizatorii zilnici activi.

Potrivit acordului, dacă Twitter sau Elon Musk se retrag din acord, trebuie să plătească celeilalte părţi o taxă de reziliere de un miliard de dolari.

Reamintim că pentru achiziția Twitter, Musk făcuse o ofertă de 44 de miliarde de dolari.

Potrivit Digi24, la jumătatea lunii mai, Elon Musk declara că își suspendă oferta de a achiziționa Twitter, la doar câteva săptămâni după ce a anunțat că intenționează să cumpere compania americană cu 44 de miliarde de dolari.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Elon Musk a cumpărat rețeaua de socializare Twitter cu 44 de miliarde de dolari

26 aprilie 2022, 09:04

Elon Musk, dat în judecată de ceilalți acționari ai Twitter pentru „manipularea pieței”

27 mai 2022, 22:05

SpaceX a concediat mai mulți angajați care au spus că Elon Musk este „o rușine” pentru companie

17 iunie 2022, 23:06

Elon Musk, omul cu cea mai mare avere din lume: „Cred că Putin este mai bogat decât mine”

27 martie 2022, 18:03

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram