Război în Ucraina, ziua 223: Val de emigranți ruși și duel pe Twitter. Zelenski anulează decretele lui Putin privind anexările

diaspora

Sentință mai blândă pentru moldoveanca din Italia care și-a ucis bebelușul la naștere și l-a ascuns în dulap

Foto simbol
09 iulie 2022, ora 17:55
Distribuie:

O moldoveancă a fost condamnată la închisoare în Italia, după ce și-a omorât bebelușul, iar cadavrul copilului l-a ascuns într-un dulap. Femeia originară din Republica Moldova și-a primit sentința vineri, 8 iulie, scrie presa din Italia.

Potrivit sursei, totul s-ar fi întâmplat în octombrie 2019, când femeia a ajuns la spitalul San Luca în stare de șoc din cauza unei hemoragii. 

În urma primelor investigații medicale, medicul de gardă a constata că hemoragia a fost provocată de o naștere recentă și a alertat imediat carabinierii.

Oamenii legii au mers imediat la casa unde moldoveanca lucra ca îngrijitoare, unde au descoperit corpul neînsuflețit al copilului, care era învelit într-un prosop, pus într-o pungă și lăsat într-o valiză.

„În dulapul din dormitor a fost găsit corpul neînsuflețit al unui nou-născut. Medicul legist venit la fața locului a constatat că micuțul a murit în urma unor acțiuni violente efectuate de mamă, care au dus la deces”, notează presa din Italia.

Potrivit sursei, moldoveanca ajunsese în Italia cu câteva luni în urmă pentru a lucra ca îngrijitoare. Din motiv că nu vorbea bine limba italiană, a decis să nască acasă. În încercarea de a naște singură, femeia i-a provocat bebelușului mai multe răni.

Moldoveanca a fost condamnată la 24 de ani de închisoare, însă Curtea de Apel din Salerno a considerat că rănile suferite de nou-născut nu au fost provocate în mod voluntar, astfel moldoveanca a fost condamnată la trei ani și jumătate de închisoare.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/FOTO/ Crimă sub ochii unui copil în Italia: Un moldovean și-a ucis amicul în timp ce se certa cu soția în parcare

06 iulie 2022, 14:07

UPDATE: O fetiță de trei luni a fost aruncată de la etaj de către tatăl său. Bărbatul a fost reținut

04 iulie 2022, 21:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

diaspora

Permisele de conducere eliberate la Chișinău vor fi recunoscute și în Qatar: Examenul suplimentar, exclus

05 septembrie 2022, ora 18:56
Distribuie:

Moldovenii cu reședința în Statul Qatar pot preschimba permisele de conducere fără a susține un examen suplimentar. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, acest lucru este posibil, deoarece ambele state sunt părţi ale Convenției privind circulația rutieră, 

Totodată, acest subiect a fost promovat în cadrul vizitei prim-ministrei Natalia Gavrilița la Doha în perioada 11-13 iunie.

„MAEIE, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne și autoritățile naționale competente continuă eforturile pentru a facilita preschimbarea permiselor de conducere eliberate în Republica Moldova în țările de reședință a diasporei”, se mai arată într-un comunicat al Ministerului.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Permisele de conducere ale cetățenilor din RM vor fi recunoscute și preschimbate în Bulgaria, fără examen

04 august 2022, 15:08

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram