Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de foamete, lege marțială, mobilizare și întâlnire la New York

externe

„Dovada” rușilor despre înscenarea masacrului din Bucea este, de fapt, dintr-un serial filmat la Sankt Petersburg

10 aprilie 2022, ora 17:45
Distribuie:

„Dovada” rușilor despre înscenarea masacrului de la Bucea este, de fapt, dintr-un serial filmat la Sankt Petersburg, scrie libertatea.

Televiziunea rusă, Russia24, a difuzat un videoclip despre care susține că e dovada „teatrului” realizat de ucraineni la Bucea. În acest fel, rușii au vrut să „demonstreze” că masacrul nu a fost comis de soldații săi, ci este o înscenare a serviciilor secrete ucrainene.

Publicația rusă independentă Meduza a demontat, însă, că imaginile sunt dintr-un serial filmat în Sankt Petersburg.

Russia 24 a difuzat imagini în care oameni în „uniformă militară” pregătesc un manechin pe care apoi să-l prezinte drept cadavru. Imaginile au fost publicate și pe contul Facebook al unei publicații ruse. 

În filmare, doi bărbați, din care unul poartă o jachetă de camuflaj, înfășoară în bandă adezivă un manechin aflat pe jos. Imaginea este însoțită de cuvintele prezentatorului din studio:

„Așa merg pregătirile pentru teatrul ostilităților din Ucraina. După cum puteți vedea, este destul de simplu: doi oameni în uniformă militară înfășoară cu grijă manechinul cu bandă adezivă, pentru a-l prezenta apoi drept cadavru. Acest lucru nu este surprinzător. Zeci de falsuri cu manechine similare apar în mod regulat pe canalele Telegram din Ucraina.”

Regizoarea Nadejda Kolobaeva, din Sankt Petersburg, a contestat imaginile difuzate de presa Kremlinului. Ea a spus că videoclipul folosit de Russia24 este din timpul pregătirilor pentru filmările serialului ei, în regiunea Leningrad.

„Pe 20 martie, am filmat o cădere de la o fereastră pentru seria noastră din Vsevolojsk, iar acesta este coordonatorul nostru de cascadorii cu un asistent care îl pregătește pe manechinul Albertik pentru filmări”, a scris ea pe Facebook.

Regizoarea a declarat pentru The Insider că echipa de filmare a folosit un manechin special pentru cascadorii, care are membre articulate, iar patru litri de sânge fals și măruntaie de porc au fost atașate de el. 

Așa cum a fost planificat de autorii seriei, un manechin în hainele eroului serialului trebuia să cadă pe mașină.

„Ce ticăloși mai sunteți!”, a scris regizoarea.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram