Război în Ucraina, ziua 83: Evacuare din Azovstal, atac la Zatoca, aderare la NATO, petrol mai scump și supărarea Rusiei

timp liber

/VIDEO/ The Rasmus și Kalush Orchestra au cântat împreună pe străzile din Torino. Și-au combinat hiturile în unul singur

10 mai 2022, ora 16:21
Distribuie:

Au mai rămas doar cinci zile până la marea finală Eurovision 2022. Fanii nu mai au răbdare să afle care este piesa câștigătoare, iar participanții sunt în febra ultimelor pregătiri pentru spectacol. 

Între timp, au reușit să lege prietenii. De exemplu, băieții din legendara trupă finlandeză The Rasmus au cântat pe străzile din Torino, împreună cu ucrainenenii de la Kalush Orchestra. Artiștii au combinat hiturile „Jezebel” și „In the Shadows” cu „Stefania”. Ce a ieșit a fost pe placul fanilor The Rasmus și Kalush Orchestra, care așteaptă o colaborare în viitor între cele două trupe. 

Marți seară, 10 mai, va avea loc prima semifinală a concursului european de muzică. Spectacolul va începe la ora 22:00. Diseară, pe scena de la Torino vor urca reprezentanți din 17 țări participante. Printre ei, și Zdob și Zdob, împreună cu orchestra Fraților Advahov, care ne reprezintă țara cu piesa „Trenulețul”, cu versuri în română și engleză.  

Tot în această seară, va evalua și trupa Kalush Orchestra din Ucraina. Reprezentanții din țara vecină sunt, de altfel, favoriții concursului la casele de pariuri, cu cele mai mari șanse să aducă trofeul la ei acasă. 

Alături de Republica Moldova și Ucraina, în prima semifinală vor mai evolua Albania, Letonia, Elveţia, Slovenia, Bulgaria, Lituania, Regatul Ţărilor de Jos, Norvegia, Portugalia, Danemarca, Armenia, Austria, Croaţia, Islanda şi Grecia.

Fanii concursului Eurovision vor putea să voteze dacă provin din una dintre cele 17 ţări reprezentate în semifinala de marţi seară. Acestora li se vor alătura, în procesul de vot, telespectatorii din Franţa şi Italia.

A doua semifinală Eurovision 2022 va avea loc pe 12 mai, atunci când și WRS, reprezentatul României va intra în concurs, cu numărul 13. În cea de-a doua semifinală vor urca pe scenă reprezentanţi din 18 ţări, respectiv Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, România, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia, Irlanda. 

Marea finală Eurovision 2022 va avea loc pe 14 mai.

Melodia Ucrainei continuă să fie printre favorite la Eurovision Song Contest 2022, însă pe locul al doilea a urcat Marea Britanie, urmată de Italia și Suedia.

Republica Moldova este cotată cu mai puțin de 1% șanse să câștige concursul de muzică. Băieții de la Zdob și Zdub și orchestra Fraților Advahov ar putea ieși abia pe locul 24 potrivit caselor de pariuri.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram