Război în Ucraina, ziua 131: Prognoză oficială privind sfârșitul războiului. Kievul anunță suma necesară reconstrucției

social

/VIDEO/ Jurnaliștii TV8 Viorica Tătaru și Andrei Captarenco merg din nou în Ucraina: Vor filma un documentar despre război

10 iunie 2022, ora 13:14
Distribuie:

S-au aflat în Ucraina chiar din prima zi de război. Au filmat orașe distruse de bombardamente, ororile prin care trec oamenii de acolo, lacrimi, durere, dar și multă încredere că victoria le va aparține. Toate acestea sunt despre jurnaliștii TV8, colegii noștri Viorica Tătaru și Andrei Captarenco. Cei doi pornesc din nou spre Ucraina, de această dată, pentru a realiza un documentar despre poveștile și dramele trăite de oamenii simpli, dar și despre consecințele acestui război nedrept.

„Ideea a venit, practic, din prima zi, de când noi am nimerit în această realitate. Fiind în regim de știri, noi am arătat foarte multe povești, am arătat foarte multe istorii, care ar forma o poveste în ansamblu despre acest război, în care a nimerit Ucraina. Noi mergem să documentăm vremea, vremea pe care noi o trăim astăzi”, a declarata Andrei Captarenco.

„Paralel cu război, care se întâmplă, mai există și războiul informațional și atunci oamenii nu știu ce să creadă. Iar noi ne-am propus să spunem oamenilor doar ceea ce vedem. Cercetăm, vorbim cu oameni, căutăm istorii. Atâta timp, cât acolo se întâmplă ceva, noi vrem să fim prezenți și noi vrem să scoate în evidență, în prim plan, istoriile oamenilor de acolo”, a precizat Viorica Tătaru.

Plecarea jurnaliștilor a fost posibilă datorită suportului oferit de unii oameni de afaceri. Anume ei le-au pus la dispoziție o mașină și le-au dat bani pentru carburați și alte lucruri de primă necesitate. 

„Fiind un proiect social și nu comercial, ne-am oferit să ajutăm și să promovăm ideea de jurnaliști independenți. Având suportul necesar și ceea ce nu le ajungea lor, le-am pus la dispoziție un automobil. Ceea ce fac ei acum este un experiment, iar peste ani - va fi istorie”, a precizat omul de afaceri Ion Onța. 

„Am văzut că colegii voștri caută susținere, pentru a crea ceva absolut inedit, chiar dacă noi, acum nu ne dăm cu toții seama. De fapt, acum se scrie istorie. Eu eram în Ucraina, în Kiev, pe 24 februarie, eu știu ce s-a întâmplat acolo, eu am trăit asta pe propria piele și am zis că oamenii ăștia chiar au nevoie de susținere. Din experiența proprie, pot să spun că totul se face pentru oameni și cu oameni”, a specificat femeia de afaceri, Olga Țapordei. 

Viorica Tătaru s-a aflat pe teritoriul Ucrainei încă din prima zi de război, iar Andrei Captarenco a mers în țara vecină cu două zile înainte de invazia rusă. Atunci, ei au relatat pentru TV8 din cele mai fierbinți zone de război. După ce au revenit în țară pentru o scurtă pauză, ei au repetat experiența. Acum, este pentru a treia oară, când colegii noștri au luat camera de luat vederi și au plecat spre Ucraina. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram