Război în Ucraina, ziua 223: Val de emigranți ruși și duel pe Twitter. Zelenski anulează decretele lui Putin privind anexările

diaspora

Moarte misterioasă: Un cunoscut preot misionar din Chișinău, găsit fără suflare într-un hotel din România

FOTO: Ziaruldeiasi.ro
10 iulie 2022, ora 10:41
Distribuie:

Un cunoscut preot misionar la Mitropolia Moldovei și Bucovinei a fost găsit mort într-o cameră de hote de pe malul Mării Negre. Potrivit presei din România, acesta ar fi suferit un infarct. 

Potrivit sursei, preotul Radu Diaconu, în vârstă de 44 de ani, se afla singur în stațiunea Eforie Nord când s-a întâmplat tragedia. El le-ar fi spus prietenilor că nu se simte prea bine și merge să se odihnească, la câteva ore după ce a făcut scufundări în Marea Neagră. 

 Radu Diaconu era preot misionar la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi slujea la Biserica „Anastasie şi Chiril” din Iaşi, fără a cere să fie remunerat. Radu Diaconu era cunoscut ca o persoană implicată în tot ceea ce îl înconjura şi îi plăcea să îi ajute pe cei din jur. Preotul era pasionat de motociclete şi de sporturi extreme”, mai scrie sursa.

Trupul neînsuflețit al preotului a fost adus la biserica unde slujea, iar duminică va fi dus în satul său natal, Dumbrăveni, în județul Suceava, acolo unde a fost dorința sa să se odihnească.

Slujba de înmormântare va avea loc luni, 11 iulie. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

diaspora

Permisele de conducere eliberate la Chișinău vor fi recunoscute și în Qatar: Examenul suplimentar, exclus

05 septembrie 2022, ora 18:56
Distribuie:

Moldovenii cu reședința în Statul Qatar pot preschimba permisele de conducere fără a susține un examen suplimentar. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, acest lucru este posibil, deoarece ambele state sunt părţi ale Convenției privind circulația rutieră, 

Totodată, acest subiect a fost promovat în cadrul vizitei prim-ministrei Natalia Gavrilița la Doha în perioada 11-13 iunie.

„MAEIE, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne și autoritățile naționale competente continuă eforturile pentru a facilita preschimbarea permiselor de conducere eliberate în Republica Moldova în țările de reședință a diasporei”, se mai arată într-un comunicat al Ministerului.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Permisele de conducere ale cetățenilor din RM vor fi recunoscute și preschimbate în Bulgaria, fără examen

04 august 2022, 15:08

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram