externe

Roberta Metsola, favorită la președinția Parlamentului European. Este împotriva avortului și susținătoare a drepturilor LGBTI

Foto: EPP Group
11 ianuarie 2022, ora 12:33
Distribuie:

Roberta Metsola, membră a grupului Popularilor (PPE), este favorită pentru preluarea șefiei Parlamentului European. Metsola, cetățeană malteză, are 42 de ani și va împlini 43 de ani pe 18 ianuarie, când ar putea avea loc votul pentru postul de președinte al legislativului european. Este căsătorită și are patru băieți, scrie G4media.

Roberta Metsola este cunoscută ca opozantă față de dreptul la avort, votând contra tuturor rezoluțiilor care apărau acest drept. De altfel, în Malta avortul este interzis. Cu toate acestea, e considerată o liberală în rândul popularilor datorită poziției sale favorabile drepturilor LGBTI. De altfel, ea a făcut parte din LGBTI Intergroup din PE, un for informal de acțiune anti-homofobie.

Metsola este juristă, absolventa a Universitatii din Malta si a Colegiului Europei de la Bruges – instituția de învățământ post-universitar fondată de Comisia Europeană. Ea a fost secretar general al Studentilor Democrati Europeni. A lucrat ca atașat la Reprezentanța Maltei la UE (2004-2012), iar în perioada 2012-2013 a fost consiliera lui Catherine Ashton, Inaltul Reprezentant al UE pentru Politica Externă.

Ea are reputaţia unui politician extrem de ambiţios, workaholic. La Bruxelles se vorbeşte despre ţinta ei în 2024 – preşedinţia Comisiei Europene.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram