Război în Ucraina, ziua 223: Val de emigranți ruși și duel pe Twitter. Zelenski anulează decretele lui Putin privind anexările

diaspora

Vacanță cu final tragic pentru un moldovean: S-a înecat în piscina hotelului în care era cazat în Antalya

11 august 2022, ora 10:02
Distribuie:

Un turist moldovean s-a înecat în piscina hotelului din Alanya, Antalya, unde era cazat. Pavel Dragancea avea 53 de ani. Acesta a lăsat în spate o familie îndurerată, care, a venit cu un mesaj de rămas-bun. Fiica decedatului a scris o postare pe Facebook.

„Ceasul despărțirii a sosit, lăsând în urmă un gol imens şi lacrimi de durere fără margini. A plecat un om demn de exemplu, iubitul nostru tată, soț, fiu, bunic, frate, prieten, cumătru Pavel Dragancea.

Dar va rămâne o stea călăuzitoare pentru toți cei care ne amintim de el, îl iubim și îl onorăm.

Știm că există multe persoane care îl iubeau și nu îl vor putea uita astfel joi 11.07.2022 la ora 10:00, va fi petrecut pe ultimul drum doritorii pot să se apropie acasă”, a scris Nicoleta Daragancea.

Bărbatul se afla în vacanță într-un hotel din Cartierul Mahmutlar, într-un moment dat, acesta a intrat in piscină. După un timp, decedatul a început să dea din mâini, ca ulterior, să fie scos din apă de oamenii din jur, notează Haberturk.com.

Turistul, care a fost dus la Spitalul de Instruire și Cercetare Alanya de către echipele Serviciului de Urgență 112, nu a putut fi salvat.

Corpul neînsuflețit a fost dus la Institutul de Medicină Legală Antalya pentru necropsie.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

diaspora

Permisele de conducere eliberate la Chișinău vor fi recunoscute și în Qatar: Examenul suplimentar, exclus

05 septembrie 2022, ora 18:56
Distribuie:

Moldovenii cu reședința în Statul Qatar pot preschimba permisele de conducere fără a susține un examen suplimentar. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, acest lucru este posibil, deoarece ambele state sunt părţi ale Convenției privind circulația rutieră, 

Totodată, acest subiect a fost promovat în cadrul vizitei prim-ministrei Natalia Gavrilița la Doha în perioada 11-13 iunie.

„MAEIE, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne și autoritățile naționale competente continuă eforturile pentru a facilita preschimbarea permiselor de conducere eliberate în Republica Moldova în țările de reședință a diasporei”, se mai arată într-un comunicat al Ministerului.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Permisele de conducere ale cetățenilor din RM vor fi recunoscute și preschimbate în Bulgaria, fără examen

04 august 2022, 15:08

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram