Război în Ucraina, ziua 221: Mesaj optimist de la Zelenski, cadou din Germania și convoi atacat. UE: "Rusia e pe cale să piardă"

social

După doi ani de pauză, Festivalul Etniilor revine la Chișinău: Când va avea loc și de ce se vor putea bucura participanții

11 septembrie 2022, ora 13:22
Distribuie:

Festivalul republican al Etniilor, cu genericul „Unitate prin diversitate”, ediția 21, va colora, din nou, municipiul Chișinău în nuanțele diversității etnice și culturale. După doi ani de pauză din cauza pandemiei, Festivalul Etniilor revine pe 18 septembrie.

„Vizitatorii și cei interesați de diversitatea culturală autohtonă vor putea vizita curțile etnice, urmări spectacole ale artiștilor consacrați și ale ansamblurilor minorităților naționale din republică.

Porturile populare, dansurile tradiționale, dar și multe alte noutăți interculturale, expoziții, prezentări, îi așteaptă pe cei care doresc să facă cunoștință sau să reîntâlnească bogăția multietnică și să se informeze asupra profunzimilor, caracteristicilor și provocărilor interculturalității din țara noastră”, se arată într-un comunicat al Agenției Relații Interetnice a Republicii Moldova.

Evenimentul este organizat de Agenție în parteneriat cu Primăria mun. Chișinău, Consiliul Coordonator al organizațiilor etnoculturale și autoritățile publice locale.

Festivalul se va desfășura în Grădina Publică „Ștefan cel Mare” din Chișinău, între orele 10:00 - 16:00.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/FOTO/ În timp ce muncea, podul unei anexe a casei a căzut peste el: Bărbat, rămas blocat sub o placă de beton

02 octombrie 2022, ora 10:30
Distribuie:

Un bărbat în vârstă de 34 de ani a rămas blocat sub o placă de beton, într-o gospodărie din localitatea Corjova, raionul Criuleni. Acesta efectua lucrări de construcție, iar în timpul acțiunilor, podul unei anexe a casei a căzut peste piciorul persoanei. 

Pentru deblocarea acestuia la fața locului au intervenit trei echipaje de salvatori. Angajații IGSU au reușit să elibereze persoana de sub placa de beton, ulterior fiind predată SAMU. 

Bărbatul în stare conștientă a fost transportat la Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească din municipiul Chișinău. Circumstanțele și cauza incidentului urmează a fi stabilite.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram