politic

Liberalii cer demisia Guvernului Gavrilița: „Se comportă ca niște idioți utili în raport cu clasa politică pro-rusă”

12 ianuarie 2022, ora 13:24
Distribuie:

Partidul Liberal (PL) cere demisia Guvernului condus de Natalia Gavrilița.  „PL nu vede altă soluție decât demisia actualului Cabinet de Miniștri care se comportă ca niște idioți utili în raport cu clasa politică pro-rusă de la noi și Federația Rusă - principalii beneficiari ai eșecului tot mai evident al Guvernării PAS”, se arată într-un comunicat emis de PL.

Liberalii acuză guvernarea de incompetență și incapabilitate să reprezinte interesele societății. Liberalii sugerează că ar cere și demisia președintelui țării, însă, ar părea că este imposibil la această etapă. „Demiterea liderului acestei guvernări se poate face doar prin referendum, ceea ce e imposibil întrucât în prima etapă Președintele Republicii Moldova trebuie suspendat din funcție de către Parlament cu votul a 2/3 din deputați. Procedura de demitere a Guvernului e mult mai simplă căci se cer doar 50+1 voturi și Guvernul este demis”, se menționează în comunicat.

Liberalii pun pe seama Guvernului PAS mai mult păcate printre care „înghețarea dosarului “Furtul Miliardului”, numirea în funcțiile cheie a oamenilor lui Filat și păstrarea în funcții de conducere a oamenilor regimului Plahotniuc, majorarea salariilor deputaților și miniștrilor, judecătorilor Curții Constituționale cu zeci de mii de lei în condiții de austeritate bugetară, lipsa de viziune și scăparea de sub control a administrării pandemiei de Covid-19,  neplata în termeni a salariilor unor categorii de angajați, păstrarea pașaportului diplomatic și a mașinii cu numere guvernamentale pentru mitropolitul Vladimir, subordonat Moscovei, interzicerea de noi  angajări în cadrul autorităților publice locale, controlul politic instaurat la Instituția Publică Teleradio-Moldova, promovarea în funcții, la toate nivelele, a  persoanelor incompetente, pe criteriul loialității, păstrarea șefului SIS, numit în funcție încă de Dodon, majorările de prețuri care se țin lanț”.

Liberalii critică, de asemenea, vizita Ministrului de Externe, Nicu Popescu, la Moscova în data unde s-a întâlnit cu Serghei Lavrov,  Ministrul rus de Externe, cu scopul de a-l asigura pe ultimul asupra faptului că statul RM nu dorește să-și piardă independența, dorește să rămână în CSI iar rezolvarea conflictului de pe Nistru o vede în formatul 5+2. Ceea ce în opinia liberalilor „a însemnat un act de vasalitate în fața rușilor care pur și simplu își bat joc de noi”.

„Inacțiunile și acțiunile păguboase ale actualei guvernări se încadrează perfect  în parametrii politicii imperialiste rusești, aplicată în zona noastră de instabilitate socio-politică, ca în final să ne facă total dependenți de Kremlin”, se mai menționează în comunicatul PL.

Contactată de tv8.md, purtătoarea de cuvânt a Guvernului Republicii Moldova, Anastasia Taburceanu, ne-a comunicat că Executivul nu comenteză afirmațiile emise de PL.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram