Război în Ucraina, ziua 90. Ministerul britanic al Apărării: Rusia și-a sporit intensitatea operațiunilor în Donbas

politic

/VIDEO/ Se ocupă nopțile de averile celor de la PAS: Primarul Ceban a depus sesizări la CNA, INI și Procuratură

12 mai 2022, ora 20:07
Distribuie:

Contrar fișei de post, primarul general al capitalei, Ion Ceban, s-a apucat să investigheze averile deputaților PAS. Spune că face acest lucru noaptea, pentru că doarme puțin. Recent, el a depus demersuri la CNA, INI și Procuratura Generală, pe numele majorității deputaților PAS. În replică, cei vizați l-au îndemnat pe Ceban să înceapă cu verificarea propriei averi. 

„- Politică vă pare, nemijlocit, declarația că 40 de deputați sunt milionari din cei 63? Declarație oficială. 
- Cine vă ajută să investigați?
- Păi am timp. Eu mă ocup de lucrurile astea noaptea. Toată lumea știe că dorm foarte puțin”.

Ion Ceban nu a dat nume exacte și a declarat că nu-l interesează parlamentarii din alte fracțiuni, precum PSRM sau Șor.

„Deci, Guvernarea se ocupă de ceilalți, dar cine se ocupă de Guvernare. Și-au pus oamenii la CNA. Toți sunt egali în fața legii, dar cine se va ocupa de milionarii din PAS. Cum un ministru poate să aibă 200 de terenuri și asta să nu intereseze opinia publică?”, a declarat Ion Ceban.

De parcă în oraș nu ar mai exista probleme, de câteva luni, primarul Ion Ceban se ocupă intens de critica actualei Guvernări, iar săptămâna aceasta chiar a depus mai multe demersuri la ANI, Procuratura Generală și CNA pe numele a zeci de deputați din fracțiunea parlamentară PAS. 

„Se pare că domnul Ceban a rezolvat toate problemele la Primărie și are timp să citească declarațiile de avere. Ceea ce este bine, ca și orice cetățean poate să le studieze. Nu ar fi rău să se uite în propria declarație și să-și aducă aminte că toată viața a lucrat la stat. Și acumulat averile pe care le-a acumulat din banii câștigați la stat, care evident, nu era să-i ajungă pentru traiul pe care îl duce”, a menționat deputatul PAS, Dan Perciun.

„Eu i-am răspuns acestui pseudo politician. Marea diferență este că deputații PAS au venit în politică cu bunuri, averi câștigate. Iar Ceban și colegii lui din PSRM au devenit milionari prin „kuliok”, prin scheme și matrapazlâcuri”, a specificat președintee Parlamentului, Igor Grosu.

„Nu știu cum așa. Dacă fiecare poate să-și justifice averea, de ce nu ar fi? Eu răspund de mine... Restul să răspundă fiecare, cine și ce avere are”, a concis deputatul PAS, Oleg Canațui.

Într-o investigație realizată în martie 2022 de echipa Cu Sens, se arată că, în top 10 cei mai bogați deputați din Parlament se regăsește și numele lui Igor Grosu, speakerul deținând o avere estimată la 1,5 milioane de lei. Printre milionarii din legislativ se numără și Dumitru Alaiba, care deține un apartament în Chișinău, care valorează aproximativ 92 de mii de euro, dar și unul la București, care l-a costat 80 de mii de euro. 

În top se regăsește și deputata Olesea Stamate, care conduce un Porsche, cumpărat în 2019, și care a costat puțin peste un milion de lei, conform declarației sale de avere. La rândul său, Ion Ceban deține un apartament care de aproape un milion de lei, un autoturism de marca „Skoda Kodiaq” fabricat și procurat în 2017 și cinci conturi bancare. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram