/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 127: Armata rusă s-a retras de pe Insula Șerpilor. Concluziile summitului NATO

social

/VIDEO/ Cei trei polițiști, bănuiți de corupere și fals în declarații, plasați în arest preventiv

Foto: Captură ecran
13 mai 2022, ora 17:32
Distribuie:

UPDATE: Magistrații Judecătoriei Ciocana au emis mandat de arestare pentru un termen de 20 de zile în Penitenciarul 13 pe numele unuia dintre angajații INSP. În privința unui alt angajat al INSP și a șefului de serviciu vizat, a fost aplicat arestul preventiv pentru un termen de 30 de zile, tot în Penitenciarul 13. 

Cei trei anagajați ai Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), vizați în cadrul a două cauze penale, pornite pe faptul comiterii infracțiunilor de îmbogățire ilicită, falsului în declarații și coruperii pasive au fost aduși în fața instanței. Procurorii cer mandat de arest pentru 30 de zile pe numele acestora.

Cei trei sunt bănuiți pentru că ar fi aplizat diferite tactici de pretindere şi primire, inclusiv prin extorcare de bani de la conducătorii auto, sume cuprinse între 200 și 600 de euro. 

În urma perchezițiilor efectuate la adresele de domiciliu, birourile și automobilele de serviciu cât și automobilele personale, au fost depistate și ridicate telefoane mobile, un aparat de bruiat GPS, registre, mijloace bănești, inclusiv un aparat destinat pentru determinarea concentrației de etanol în aerul expirat, neînregistrat și neverificat metrologic.

Întrebați de unde au luat aparatul Dräger, bănuiții nu au răspuns și nici nu au dorit să comenteze acuzațiile care li se aduc.

TV8.md reamintește că pe 11 mai, procurorii anticorupție au descins cu percheziții la doi angajați ai Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) și un șef al acestora. 

În rezultatul perchezițiilor efectuate, la unul dintre angajații INSP a fost depistat și ridicat un aparat destinat pentru determinarea concentrației de etanol în aerul expirat, neînregistrat și neverificat metrologic.

Oamenii legii au constatat o diferență substanțială între averea dobândită și veniturile obținute de către conducătorul din cadrul INSP.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram