/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 127: Armata rusă s-a retras de pe Insula Șerpilor. Concluziile summitului NATO

externe

/VIDEO/ Imagini de la procesul primului soldat rus, judecat pentru crime de război: Riscă închisoare pe viață

13 mai 2022, ora 14:51
Distribuie:

Vadim Șisimarin este acuzat că a ucis un civil, în data de 28 februarie, în timp ce lupta în regiunea Sumî, din nord-estul Ucrainei. Soldatul rus în vârstă de 21 de ani a apărut prima oară în fața unui tribunal din Kiev vineri, 13 mai și riscă pedeapsa cu închisoare pe viață, informează Libertatea.

Inculpatul, care a sosit la tribunalul nr. 3 din Kiev într-un trening gri cu mâneci albastre și cătușe, este Vadim Șisimarin, un tânăr de 21 de ani, comandantul diviziei de tancuri Kantemirovskaia, acuzat de uciderea unui bărbat de 62 de ani. 

Audierea de vineri a fost preliminară și data procesului a fost stabilită pentru 18 mai. 

Avocatul soldatului rus a spus că acesta a mărturisit că a ucis victima, dar nu a discutat încă dacă să pledeze vinovat. Șisimarin, care a fost ajutat de un interpret rus să urmărească audierea, a vorbit pentru scurt timp pentru a-și confirma numele și că a înțeles acuzațiile împotriva lui. 

Se presupune că rusul luptase în regiunea Sumî, din nord-estul Ucrainei, când a ucis un civil, în 28 februarie în satul Ciupahivka.

El este acuzat că a tras într-o mașină, după ce convoiul său de vehicule militare a fost atacat de forțele ucrainene. Apoi a urmărit mașina împreună cu alți patru soldați, în timp ce șoferul încerca să fugă. 

Șisimarin l-a împușcat pe bărbatul neînarmat, care se afla pe o bicicletă și vorbea la telefon, după ce i s-a ordonat „să omoare un civil ca să nu-i denunțe apărătorilor ucraineni”, potrivit procurorilor.

Crima ar fi avut loc la „zeci de metri” de casa victimei și a fost comisă cu o pușcă AK-74. Numele victimei nu a fost făcut public. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram