Război în Ucraina, ziua 93: Putin, „pregătit să discute un schimb de prizonieri” cu Ucraina, spune Austria

politic

/FOTO/ Imagini de la reuniunea G7 la care R. Moldova participă în premieră: Popescu a discutat cu Kuleba și Borell

13 mai 2022, ora 13:55
Distribuie:

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, participă în premieră la reuniunea miniștrilor de externe ai statelor G7, care are loc în Germania. Pe pagina sa de Twitter, ministrul de externe a publica mai multe cu fotografii după ce s-a întâlnirea cu ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, dar și cu Înaltul reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell.

„UE a jucat întotdeauna un rol cheie în stabilizarea continentului și ar trebui să continue să facă acest lucru, deoarece războiul face din nou furie în Europa. La reuniunea G7 am vorbit despre cele mai recente evoluții în materie de securitate din regiune, consecințele războiului, candidatura Moldovei pentru aderarea la UE, securitatea energetică și eforturile noastre de a construi reziliență”, scrie Nicu Popescu.

Grupul G7 a fost înființat în 1975 ca forum informal reunind liderii principalelor națiuni industrializate din lume (Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit și Statele Unite). 

De-a lungul anilor, summiturile anuale ale G7 au devenit o platformă pentru stabilirea direcției discursurilor multilaterale și a răspunsurilor politice la provocările globale. G7 completează rolul G20, grup considerat în general ca fiind cadrul pentru coordonarea economică globală.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram