Război în Ucraina, ziua 221: Mesaj optimist de la Zelenski, cadou din Germania și convoi atacat. UE: "Rusia e pe cale să piardă"

social

/FOTO VIDEO/ Șase ore non-stop într-un lift: Cum a fost filmat promoul pentru „Moldova gândește” de la TV8

13 septembrie 2022, ora 15:58
Distribuie:

Creativitate, profesionalism, multă muncă și o bună organizare. Au fost câteva dintre ingredientele care au funcționat ca la carte pe platoul filmărilor pentru „Moldova gândește”, o nouă emisiune la TV8.  

Cui aparține ideea de a filma anume așa promoul?

Conceptul, dar și realizarea clipului de promovare a emisiunii aparține echipei Kreyon media. „Big boss-ul” companiei, Ion Savin, a venit la TV8 cu mai multe scenarii, dar, în cele din urmă, a fost aleasă anume această variantă. 

Pentru a economisi timp și resurse, filmările au avut loc într-o singură noapte, într-un singur loc, timp de șase ore. 

Scenariul a presupus filmarea a șapte scene, cu personaje diferite, ale căror frământări și gânduri pot fi atribuite unei bune părți din societate. 

Un agricultor se gândește la complicațiile provocate de secetă, o profesoară – la salariul modest în raport cu munca pe care o face, o familie cu mulți copii – la cheltuielile pentru școală și altele. Deși sunt doar gânduri, ele sunt evidente și pot fi ușor „citite”.

Cum au decurs filmările în lift?

Pentru că platoul de filmare a fost în lift, este lesne de înțeles că echipei i-a fost cam... strâmt și fără mult spațiu de manevră. Pe o suprafață de circa 2 metri pătrați, a trebuit să încapă cel puțin un cameraman, cineva care să lumineze chipurile pentru ca imaginea să fie uniformă, jurnalista și actorul din scena respectivă. 

Cel mai complicat a fost atunci când s-a filmat momentul cu familia numeroasă, care era formată din cinci membri. În timpul acelei scene, în ascensor se aflau concomitent 8 oameni. 

Pentru că era aproape de miezul nopții, copiii erau destul de obosiți și nu mai voiau să se filmeze. A fost nevoie de multă răbdare și profesionalism din partea echipei de creație ca să ducă scena la bun sfârșit.

Când este premiera emisiunii „Moldova gândește”?

Emisiunea „Moldova gândește” este un nou proiect media, ce urmează să aibă premiera pe 17 septembrie, la TV8, imediat după Știrile TV8, de la ora 19.00. 

În cadrul acesteia, vor fi difuzate o serie de reportaje și anchete sociale despre cele mai arzătoare probleme ale societății, omul de rând și necesitățile lui fiind tema centrală.

/VIDEO/ TV8 revine cu premiere, talk-show-uri și seriale: Surprizele pregătite în această toamnă

08 septembrie 2022, 09:09

/VIDEO/ Premieră la TV8: Anatolie Golea lansează proiectul „Новая неделя”. Prima invitată este Maia Sandu

12 septembrie 2022, 20:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ Foc la Ghete spre Nisporeni: Urcăm pe „Everestul” Moldovei, vizităm unicul stejar alb din țară și ne odihnim în corturi de lux

02 octombrie 2022, ora 10:00
Distribuie:

Weekendul înseamnă dorință de relaxare. Unele mai aproape de Chișinău, altele mai îndepărtate, în țară există și colțișoare de natură mai puțin știute, unde odihna nu vine neapărat la pachet cu îmbulzeala orașului. 

Echipa TV8.md vă prezintă noi obiective turistice uimitoare:

Dealul Bălănești

Dealul Bălănești este cel mai înalt punct de pe teritoriul Republicii Moldova. Cea mai mare înălțime din țara noastră e cunoscută de localnici ca „Piscul lui Miron”.

Vizitatorii care ajung în vârful înalt de 430 de metri pot admira o panoramă deosebită. Distanța de la Chișinău până la atracția turistică este de circa 60 de kilometri.

Camping lângă dealul Bălănești

Doi maratoniști dornici de a promova zona copilăriei au deschis o pensiune lângă dealul Bălănești. Cuplul susține că ideea de a deschide un camping confortabil le-a venit în pandemie.

Turiștii au posibilitatea să-şi culeagă singuri zmeura şi căpşuna şi să o consume. Vizitatorii pot să se relaxeze în apa fierbinte din ciubăr și să savureze liniștea și frumusețea rezervației peisagistice Cazimir-Milești.

Distanța de la Chișinău până la atracția turistică este de circa 70 de kilometri.

Parcul din Milești

Parcul din satul Milești este o arie protejată, reprezentând un monument de arhitectură peisagistică. Aria este întinsă pe 3 hectare și are la bază o vilă rustică după modelul celor din epoca romană.

Aleile în formă de raze delimitează diverși arbori seculari, inclusiv doi copaci de Ginkgo Biloba. Localnicii se mândresc și cu faptul că aici crește unicul stejar alb din Republica Moldova.

Distanța de la Chișinău până la atracția turistică este de circa 80 de kilometri.

Foc la Ghete spre Orhei: Vizităm două conace pline de istorie și dezlegăm misterul ultimelor hidrocentrale de la Răut

17 septembrie 2022, 10:09

Foc la Ghete spre Strășeni: Aflăm legenda mănăstirii Condrița și descoperim stejarul lui Ștefan cel Mare de la Scoreni

11 septembrie 2022, 10:09

Foc la Ghete spre Strășeni: Aflăm istoria bijuteriei de 2.000 de ani, vizităm o mănăstire uimitoare și gustăm mierea cu urzică

25 septembrie 2022, 09:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram