social

/FOTO/ Veste bună pentru locuitorii din nordul țării. A fost deschis un nou laborator de testare la COVID-19

14 ianuarie 2022, ora 16:32
Distribuie:

Locuitorii raioanelor Edineț, Briceni, Ocnița și Dondușeni începând cu data de 24 ianuarie se vor putea testa la COVID-19. Un nou Centru de testare COVID-19 a fost deschis astăzi, în cadrul laboratorului Centrului de Sănătate Publică din Edineț. 

Laboratorul care prestează servicii pentru 16 instituții medico-sanitare din Edineț și raioanele adiacente a fost dotat cu tehnică de calcul, frigidere, consumabile și reactive pentru implementarea metodei PCR. 

Astfel, echipamentele în valoare totală de 95 mii de dolari SUA, vor asigura procesul de realizare a investigațiilor, evidența și stocarea bunurilor, inclusiv gestionarea deșeurilor rezultate din activitatea de laborator. 

Prezentă la eveniment, prim-ministra Natalia Gavrilița a menționat importanța sporirii capacității de testare pentru a menține virusul sub control și a limita extinderea pandemiei.

 „Mă bucur că se fac asemenea investiții. Este important să deschidem cât mai multe laboratoare pentru ca toți oamenii să aibă acces la servicii de calitate”, a precizat aceasta.

Pentru asigurarea condițiilor necesare funcționării laboratorului, cu suportul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au fost efectuate lucrările de reparație a încăperii, a sistemului de apeduct și canalizare, în sumă de circa 2 milioane de lei.  

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram